Natuurlijk is het heel begrijpelijk dat je sommige boeken niet in de originele taal kan of wilt lezen. Je kan het veel ontspannender vinden om een Engels boek in de Nederlandse vertaling te lezen. Of als een boek oorspronkelijk Chinees of Russisch is denk ik dat er maar weinig onder ons zullen zijn die dat met gemak weglezen. Ook is het natuurlijk mogelijk dat je liever in het Nederlands leest omdat je de Nederlandse uitgeverijen wil steunen. Maar over deze redenen gaat het me vandaag niet. Het gaat me vandaag om iets anders.

Ik lees namelijk momenteel Harry Potter und der Stein der Weisen. That’s right, de Duitse versie van Harry Potter. Ik kan prima de Engelse versie lezen. Mijn Engels is beter dan mijn Duits, maar toch heb ik er bewust voor gekozen om dit boek in het Duits te gaan lezen. En waarom? Nou simpelweg om mijn Duits te gaan verbeteren. Ik kan de verhaallijn van de Harry Potter boeken praktisch dromen en ik vind het fijn om een taal te leren lezen door het gewoon te gaan doen. Ik wil gewoon gaan lezen en gaandeweg kennis op doen. En aangezien ik Harry Potter erg goed ken, maakt het niet zoveel uit als ik soms een woord niet begrijp, omdat ik de strekking van het verhaal nog steeds zal kunnen begrijpen.

hobbitusille
Lees verder

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Hoewel we allemaal weten dat die voornemens halverwege het jaar vaak allang weer vergeten zijn, worden sommige voornemens omgezet in goede gewoontes. Dit jaar heb ik voor mezelf 5 voornemens opgesteld die te maken hebben met lezen, boeken en bloggen. En ik denk dat ze wel te doen moeten zijn om eraan te houden.

voornemens20161
Lees verder

2015 is voorbij en dat betekent dat weer een jaar vol boeken lezen voorbij is gegaan. Dit jaar voor het eerst een jaar waarin ik mijn goodreads challenge niet gehaald heb en 42 boeken heb gelezen (in plaats van het doel 50). Sinds 2013 houd ik de goodreads challenge bij en in 2013 en 2014 is het me beide jaren wel gelukt om meer dan 50 boeken te lezen. Met 42 boeken gelezen vond ik dat een top 10 niet echt een top zou zijn, aangezien dan bijna een kwart van mijn gelezen boeken in de top 10 zou eindigen. Daarom heb ik dit jaar gekozen voor een top 5. Wat ik wel moet zeggen is dat een top 5 kiezen wel erg moeilijk was. Mijn top 10 van 2014 kan je hier lezen.

standaardAnnaKarenina
Lees verder

Zondag was het zover. Eens in de zoveel tijd is mijn boekenkast niet meer uit te houden. In ieder gaatje zitten boeken en op mijn bureau hebben zich dan ook al verschillende stapels boeken verzameld. De kerstvakantie is dan het ideale moment om weer even alles op de schop te gooien. Ik was eerst al iets van 2 uur bezig met alle boeken uit mijn boekenkast halen. Vervolgens moest ik bepalen welke boeken ik weg zou geven/weg zou doen en tot slot moest ik alles weer terug in mijn boekenkast zetten. Ik begon toen het nog klaarlichte dag was, maar eindigde toen het al lang donker was (dus excuses voor de rare belichting bij de foto’s).

boekenkastnieuw3
Lees verder

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…
Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.
Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Stiekem ben ik in boekenblogland volgens mij een beetje laat met het plaatsen van deze recensie, want ik heb al bij heel veel mensen dit boek voorbij zien komen. Maar aan de andere kant: misschien zijn je gemoederen nu een beetje gezakt van het boek en wil je er nu juist weer over lezen. Heb je List en Leugens nog niet in je bezit? Doe dan mee met de 12 Days of Blossom Books Christmas om kans te maken op een exemplaar! List en Leugens speelt zich af in dezelfde wereld als de vorige serie van Leigh Bardugo: de Grisha trilogie, maar toch zijn de boeken ook gewoon los van elkaar te lezen. Nog een leuk feitje: Ketterdam is gebaseerd op ons kikkerlandje uit de 17e eeuw! En ja, je kan aan de mentaliteit en de grachtjes etc. wel wat van die invloeden zien. En dat is leuk!
Lees verder

Al weer een maand is mijn ‘gewone’ leventjes bezig. Voor zover je dat gewoon kan noemen. In september startte ik met de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur en ging ik verder met het derde jaar van Econometrie en OR. Op dit moment loop ik niet al te erg achter, maar merk ik wel dat ik veel moe ben. Alles nieuw, alles anders en natuurlijk ook een best zwaar programma.. Voeg daar nog bij dat ik sowieso al veel slaap nodig heb.. En dan krijg je een Sanne die zelfs in het weekend vroeg naar bed wil. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik maar twee (bijna drie) boeken heb gelezen.

Zo begon ik september met Station Elf van Emily St. John Mandel. Een soort dystopia die ik helemaal geweldig vond. Het boek had enorm sterke en diepgaande personages. Wauw. Vervolgens las ik A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas. Dit boek kon me in tegenstelling tot de Throne of Glass serie wel betoveren. Ik begon hierna in Inferno van Dan Brown, waar vorige week ook een artikel over te lezen was op De Pagina Omslaan. Dit boek heb ik nu bijna uit.
Lees verder

Ik kan niet geloven dat het alweer mei is. Iedere maand schijnt sneller en sneller voorbij te vliegen. Huidige reading challenge update: 5 boeken achter op schema. Aantal boeken gelezen in april: 2. AU! Zou ik mijn reading challenge iets moeten verlagen? Nee. Ik vind nog steeds van niet. Ik ga nog steeds voor 50 boeken. En anders ga ik straks in de kerstvakantie zinkend op mijn boekenschip ten onder. Ik heb nog steeds vertrouwen in mijn challenge. In april las ik twee boeken: als eerste The Finisher: vechten voor de waarheid van David Baldacci, een boek dat ik echt niets vond en maar twee sterren gaf, en Stof van Hugh Howey, het slot van de Silo-trilogie waar ik weer op het puntje van mijn stoel zat.


Lees verder

In de zomer (in Augustus) ga ik een week naar Venetië (dat feit op zich is al om te juichen).Maar ik ga niet zomaar naar Venetië, nee ik heb een week een zomercursus in Venetië. Ik hoor je al denken: o een zomercursus, dat is wat minder. Maar nee, niets is minder waar. Want voorafgaand aan deze zomercursus moet ik verschillende romans lezen die zich afspelen in Venetië en als ik dan in Venetië ben dan ga ik alle plekken bekijken waar die boeken zijn geschreven en/of zich afspeelden en er vervolgens over discussiëren met anderen. Hoe tof is dat! Ik vind het zo vet om plaatsen te bezoeken waar boeken zich afspelen. Ik heb het vooral bij historische romans die zich afspelen in Engeland en Frankrijk (ik ben kastelen- en middeleeuwenfreak, dus als ik bij een kasteel of stad ben geweest waar het verhaal zich afspeelt word ik al helemaal gelukkig). Maar ook na The Fault in Our Stars voelde ik het toch extra speciaal om door het centrum van Amsterdam te lopen (terwijl ik in Amsterdam studeer). Het creëert een extra band. Een extra dimensie. De volgende boeken moet ik lezen voor mijn geweldige trip:


Lees verder

Wanneer ik dit artikel schrijf zit ik heerlijk in de zon met mijn macbook. Ik laat de zonnestralen mijn gezicht strelen en voel me gelukkiger en gelukkiger des te langer ik in de zon blijf zitten. En lezen in de zon? Dat is toch ook echt heerlijk. Lezen op de bank met een kop thee als het buiten regent heeft zo z’n charmes, maar aan lezen in de zon kan toch echt niets tippen! En als ik zo in de zon zit, dan krijg ik spontaan zin om allemaal zomerse YA contemporary te lezen. Heb jij deze twee YA contemporary al gelezen die echt super geschikt zijn om buiten in de zon te lezen?


Lees verder