In the heart of Italy, Harvard professor of symbology Robert Langdon is drawn into a harrowing world centered on one of history’s most enduring and mysterious literary masterpieces . . . Dante’s Inferno. Against this backdrop, Langdon battles a chilling adversary and grapples with an ingenious riddle that pulls him into a landscape of classic art, secret passageways, and futuristic science. Drawing from Dante’s dark epic poem, Langdon races to find answers and decide whom to trust . . . before the world is irrevocably altered.

Kort geleden schreef ik een artikel dat de vraag behandelde waarom ik de boeken van Dan Brown eigenlijk las. Vandaag een recensie van het vierde deel uit de Robert Langdon serie. Een recensie van Het Bernini Mysterie en De Da Vinci Code kun je ook op De Pagina Omslaan vinden. Inferno stond al lang op een plank in mijn boekenkast te wachten om gelezen te worden, maar nu ik in november naar Florence ga wist ik dat ik het boek voor november uit wilde lezen. Want Inferno speelt zich voor een groot deel af in Florence!
Lees verder

As their holiday unfolds, Colin and Maria are locked into their own intimacy. They groom themselves meticulously, as though someone is waiting for them who cares deeply about how they appear. When they meet a man with a disturbing story to tell, they become drawn into a fantasy of violence and obsession.

Voor mijn summerschool naar Venetiē moet ik allerlei boeken lezen die zich in Venetië afspelen of op een andere manier te maken hebben met deze bijzondere plaats. Zo moest ik ook dit dunne boekje lezen van Ian McEwan, een schrijver die ik kende van het boek Atonement (simpelweg omdat ik de film daarvan heb gezien). Ik begon met lezen in de verwachting dat ik het boek in 1 zit uit zou lezen, maar dat liep toch wel net iets anders…
Lees verder

Een alleenstaande oude man wordt dood aangetroffen in zijn appartement in Reykjavík. Hij blijkt vermoord te zijn, verstikt met zijn eigen kussen. Op zijn bureau liggen een paar krantenknipsels uit de oorlogsjaren: achter het Nationaal Theater in Reykjavík, dat in die tijd dienstdeed als opslagplaats voor het bezettingsleger, werd een meisje gewurgd aangetroffen. Een gepensioneerde politieman hoort van de moord op de oude man en zijn nieuwsgierigheid is gewekt. Hij is goed bekend met de zaak – maar waarom zou iemand daar meer dan een halve eeuw krantenartikelen over bewaard hebben?

Naast Bloedlijn kreeg ik pas ook het boek Erfschuld in mijn handen van Singel Uitgeverijen. Ik persoonlijk kende Arnaldur Ingridason niet, maar mijn moeder wel en zij was erg lovend over zijn boeken. Nadat de thriller Bloedlijn in goede aarde was gevallen, ging ik dus vol goede moed aan de slag met het boek Erfschuld.
Lees verder

Wanneer presentator Mark Shillingford op televisie verslag doet van een wedstrijd waarin zijn tweelingzus Clare, een succesvolle jockey, als tweede in plaats van als eerste eindigt, vermoedt hij dat ze de wedstrijd gemanipuleerd heeft. Die avond confronteert hij zijn zus met zijn vermoedens, waarop ze woedend wegloopt. Het is de laatste keer dat hij haar in leven ziet. Een paar uur later springt ze van het balkon van haar hotelkamer. Gekweld door verdriet en schuldgevoel gaat Mark op zoek naar antwoorden: waarom pleegde Clare zelfmoord? En was het dat eigenlijk wel?

Ongeveer twee weken terug zat opeens Bloedlijn bij de post. Ik las de beschrijving van het boek verrast en mijn eerste gedachte was eigenlijk: mwah een thriller. Zonder veel verwachtingen begon ik met lezen, maar ik was juist aangenaam, zeer aangenaam, verrast. Ik voelde me eigenlijk weer terug bij paardenseries die ik tien jaar geleden las als Heartland en Volbloed.
Lees verder


Na een aanslag wordt professor Robert Langdon naar CERN gehaald om een mysterieus symbool te duiden. Hij legt verband met de Illuminati… de machtigste terreurbeweging uit de geschiedenis. Maar die bestaat allang niet meer. Of toch? Dan blijkt er een tijdbom in het Vaticaan verborgen te zijn, net nu de kerkleiders een nieuwe paus kiezen. Langdon onderneemt een race tegen de klok. Hij volgt een eeuwenoud spoor door Rome, langs verzegelde crypten, gevaarlijke catacomben en verlaten kerken. Zijn doel: de verloren gewaande plek die de enige kans op redding van het Vaticaan bevat…

Eindelijk heb ik mijn eerste boek van Dan Brown uit. Ik heb er erg lang over gedaan omdat andere (recensie)boeken voorrang hadden, maar aan de andere kant snap ik ook niet waarom ik überhaupt zo lang heb gewacht met het lezen van een boek van Dan Brown. Als er een nieuw boek van hem uitkomt is het bij voorbaat al een hype.
Lees verder

Acre, 1291. Als de stad brandt onder de hevige aanval van de mannen van de sultan, hijst de Falcon Temple de zeilen, een groepje ridders met zich meevoerend en een geheimzinnige kist die hun door de Grootmeester van de Orde is toevertrouwd. Maar het schip verdwijnt zonder een spoor achter te laten.
New York, heden. Vier als tempeliers uitgedoste ruiters bestormen het openingsgala van een tentoonstelling gewijd aan de Schatten van het Vaticaan, en stelen tijdens een bloedige overval een middeleeuwse decoder. Voor FBI-agent Sean Reilly en archeologe Tess Chaykin is dit nog maar het begin van een dodelijk kat-en-muisspel met meedogenloze moordenaars, waarbij ze binnen de kortste tijd drie continenten aandoen, op zoek naar de laatste rustplaats van de Falcon Temple en de sleutel tot een eeuwenoud mysterie.

Ik heb de recensie van dit boek aardig lang uitgesteld en niet zonder reden. Ik ben namelijk niet laaiend enthousiast over dit boek. Het verhaal begint echter zeer sterk en spannend. Tess is met haar moeder en dochtertje bij de opening van een tentoonstelling in New York als daar opeens vier tempeliers binnenstormen. Ze roven verschillende voorwerpen, maar één voorwerp blijft Tess bij: een eenvoudig kistje waar zij zich in de buurt van had verschuild neemt een van de ‘tempeliers’ eerbiedig mee. Is er iets meer aan de hand? Tess kan de roof niet loslaten en betrekt zichzelf in de zaak. Hierbij komt ze in contact met Sean. De relatie tussen deze twee hoofdpersonen van onbekenden naar… meer dan dat wordt goed opgebouwd en ik vond dat ook leuke stukken uit het boek, maar..