Ik ben helemaal into het lezen uit mijn eigen boekenkast. Zo kocht ik tijden terug op het boekenfestijn het boek The Light Between Oceans van M.L. Stedman. Momenteel ben ik ongeveer op 2/3 en hoewel er niet veel actie plaatsvindt in het boek, ben ik verkocht door de prachtige zinnen en de schitterende omschrijvingen van zinnen. Het leuke aan het boek is dat een totaal een coverbuy was en het verhaal totaal niet is wat ik normaal lees, maar dat ik me helemaal opgeslokt voel. Bovendien wordt het boek ook verfilmd! Zie de trailer hieronder:
Lees verder

Op twitter volg ik verschillende schrijvers, zo ook Ransom Riggs. Pas konden jullie mijn recensie lezen van zijn meest recente boek: Bibliotheek der Zielen. Maar gisteren kwam er op twitter een nieuwtje over het eerste deel in de serie: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine, dat eind september in de VS in de bioscopen zal verschijnen. Je hoort het goed: de serie wordt verfilmd. Ik ben super nieuwsgierig naar deze film. De regisseur is niemand minder dan Tim Burton (van o.a Alice in Wonderland) en met Eva Green als Miss Peregrine! Ik verwacht dus zeker niet dat deze film een flop gaat worden. Wat helaas nog wel eens met YA verfilmingen gebeurt..


(Bron Screen Crush)
Lees verder

Ik was al wat laat met het boek lezen. The Fault in Our Stars van John Green was al een hele hype voordat ik eraan begon, maar toen ik het boek had gelezen was ik ook helemaal verkocht. Want het boek is mooi, grappig en (onvermijdelijk) zielig. Mijn recensie kan je hier lezen. Toen de film in premiere ging was ik op vakantie, dus ging ik toen ik weer terug was in Nederland zo snel mogelijk met twee vriendinnen naar de bioscoop. Van tevoren had ik ze de boeken al aangesmeerd, dus volledig op de hoogte van het drama gingen we zitten.
Lees verder

Even geleden won ik op De Lady Library een bioscoopkaartje voor de film Noah. Dus ik ging gezellig met mijn vriend naar Pathé Rembrandt in Utrecht (waar ik nog nooit geweest was) en zette al snel mijn 3D-brilletje op.

De film Noah met Russell Crowe, Emma Watson en Anthony Hopkins is gebaseerd op het Bijbelse verhaal van de Ark van Noach. Regisseur Darren Aronofsky droomde er als kind al van om dit verhaal te verfilmen. Geld noch moeite heeft hij gespaard om zijn beelden bij dit apocalyptische verhaal tot uiting te brengen. Het resultaat: een spectaculaire film en een al even verbluffend boek. Nooit kwam dit indrukwekkende verhaal zo dicht op je af. Lees nu het verhaal over een man, een onmogelijke opdracht en een allesverwoestende overstroming.


Lees verder

Met in de hoofdrollen Kit Harington (Game of Thrones), Emily Browning (Sucker Punch), Kiefer Sutherland (24) en Jared Harris (Mad Men). Milo (Kit Harington) is een slaaf die zich uitstekend weet te verweren tijdens een gevecht. Hij is zo goed dat hij het weet te schoppen tot gladiator en naar Pompeii wordt gestuurd om daar te vechten in de arena. In Pompeii wordt hij verliefd op de mooie Cassia (Emily Browning). Zij moet echter trouwen met Senator Corvus (Kiefer Sutherland). Wanneer de vulkaan Vesuvius tot een enorme uitbarsting komt en de stad wordt verwoest, moet Milo de strijd aangaan met de Senator en zijn onderdanen. Zal het hem lukken om te overleven en zijn Cassia te redden van de verwoesting?

Lees verder

In de stad Chicago is de toekomstige maatschappij opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast begint ze nieuwe vriendschappen en valt voor haar leider Four. Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend? (bron: cinemec)


Lees verder

Ja, het is zover. Het allereerste filmpje op De Pagina Omslaan! Al even geleden nam ik dit filmpje op, maar je weet hoe dat gaat: het editen kostte me best wat tijd en daardoor duurde het even. Anyway, ik ben erachter gekomen dat ik een boel gebaren gebruik als ik praat en dat ik een heleboel dingen verkeerd zeg. Maar geniet van dit filmpje en als je Vrees me nog niet gelezen hebt, laat je door dit filmpje overtuigen!

En wat vinden jullie ervan? Moet ik vaker filmpjes uploaden of moet ik het houden bij geschreven artikelen?
Lees verder

9 januari 2014 plaatste ik de recensie van het boek Vampire Academy en 1 maart 2014 was het dan eindelijk zover. Ik ging met een vriendin naar de film Vampire Academy. Ik had haar overgehaald de boeken toch te proberen (ze was na Twilight wel klaar met vampieren zei ze, maar begon toch op mijn aandringen in Vampire Academy) en ze raakte net zo verslaafd als ik. Toen we onze kaartjes hadden laten zien zaten we al snel te fangirlen en wisselden we alles over de serie uit. Ook stonden er al een kartonnen Tris en Four waarmee we natuurlijk op de foto moesten! Het viel me wel tegen dat we in een hele kleine zaal zaten en die was dan ook nog maar matig bezet. Was er dan maar zo weinig belangstelling voor deze film? Ook had ik verwacht dat de gemiddelde leeftijd veel jonger zou zijn dan ik was, maar we waren juist een van de jongste (tot zover die jonge tiener doelgroep). Voor de film zagen we eerst nog de trailer van Divergent en eerlijk gezegd voelde ik een kleine pang van teleurstelling dat ik daar nu niet zat, want de trailer daarvan ziet er nou eenmaal zoveel beter uit dan die van Vampire Academy.

Lees verder

Afgelopen vrijdag vertelde ik jullie al in een blogpost dat ik die avond naar Catching Fire zou gaan. Ruimschoots op tijd had ik gereserveerd en daardoor had ik samen met 3 vriendinnen een van de beste plaatsen (yes!). De zaal zat bijna helemaal vol dus ik was erg blij dat we ’s maandags al hadden gereserveerd, want tja ik wil liever niet helemaal vooraan zitten in het hoekje en een nekblessure aan een avondje bioscoop overhouden… De gemiddelde leeftijd viel me ook mee. Ik had toch gevreesd op allemaal gillende meisjes die hun mond niet konden houden tijdens de film, maar het viel mee. Ik denk dat 18-20 de gemiddelde leeftijd was (een stuk ouder dan ik had verwacht). Maar hier gaat het natuurlijk niet allemaal om, het gaat om Catching Fire!
Lees verder