Welkom bij een nieuwe rubriek van De Pagina Omslaan waarin ik recent drie verschenen of recent te verschijnen boeken aanstip die naar mijn mening helemaal hebbenswaardig zijn. Deze rubriek zal niet op een vast tijdstip verschijnen, maar simpelweg wanneer ik nieuwe en hebbenswaardige boeken tegenkom. Ik heb een mix gemaakt van Nederlandse en Engelstalige releases.

De hemel begint bij je voeten – Jandy Nelson (september in het Nederlands)

Lennie Walker is zeventien, brengt haar tijd het liefst door met een boek en laat poëzie achter voor toevallige voorbijgangers. Als haar temperamentvolle zus Bailey plotseling overlijdt, komt ze er alleen voor te staan. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er opeens twee jongens die haar aandacht vragen – ondanks haar niet-bestaande voorgeschiedenis met de liefde.
Toby was het vriendje van Bailey, en Lennie en hij lijken als enige elkaars verdriet écht te begrijpen. Als Lennie in zijn ogen kijkt, kan ze haar zus soms weer zien. Joe is nieuw, komt uit Parijs en heeft een magische grijns en een ongelooflijk muzikaal talent. Voor Lennie zijn de jongens als de zon en de maan: bij de een vergeet ze haar verdriet, maar alleen de ander kan haar troosten. Alleen weet ze ook dat als de zon en de maan botsen, de hele wereld explodeert.
Lees verder

Welkom dames en heren bij mijn januari book haul (waarin ik net heel veel moeite had gedaan mijn boeken in mijn boekenkast te proppen en toen geen zit had ze er uit te halen om foto’s te maken)! Main reason waarom ik van plan was deze book haul te maken was het Boekenfestijn in Rotterdam (wat nog tot en met zondag is!), maar.. helaas.. was dit boekenfestijn een teleurstelling en heb ik ook maar de boeken die ik verder in januari heb gekocht in deze book haul meegenomen.


Lees verder

Gisteren ging ik dan eindelijk weer naar het boekenfestijn terug! Dit keer was het boekenfestijn in Utrecht en dat is lekker dicht bij huis. Ik was van plan om een filmpje te maken van mijn aankopen, maar mijn camera besloot daar niet aan mee te werken. Dus jullie kunnen in plaats daarvan een artikel met mijn nieuwe schatjes lezen!

Lees verder

Ik heb me in maart heel erg in weten te houden wat boeken kopen betreft, ik heb alleen twee recensie-exemplaren ontvangen. Dus vond begin april dat ik weer een paar boeken mocht kopen. Deze book haul bestaat maar uit 5 boeken, maar ik vond het toch leuk om een filmpje van deze book haul op te nemen. Veel kijkplezier! Vergeet je trouwens niet te abonneren op mijn youtube-kanaal!

Lees verder

Ja, ik ga te vaak naar boekenfestijnen. Maar de boeken zijn zoooo goedkoop! Voor de 11 boeken die ik heb meegenomen was ik maar 33,42 kwijt! Ik heb van het boekenfestijn voornamelijk klassiekers meegenomen. Van Fantasy en Young Adult hebben ze meestal niet de boeken die mij erg aanspreken en deze keer zag ik ook niet zoveel historische romans die ik nog niet had..
Lees verder

Laat me je vertellen dat ik niet zoveel boeken lees die zich in het hier en nu afspelen. Ik hou ervan om op de een of andere manier naar een andere wereld meegenomen te worden. Maar soms, dan maakt het niet uit waar boeken zich afspelen. Je moet ze gewoon lezen. The Fault in Our Stars van John Green was een boek dat ik ondanks de lovende reacties links liet liegen. Waarom: omdat het me een veel te zielig boek leek. Veel te zielig. Ik heb me altijd ver van boeken over kanker gehouden, omdat ik bang ben dat ik daar te erg emotioneel door wordt meegesleept.

Lees verder

Deze post is totaal ongepland. Ik had me namelijk strikt verboden om naar het boekenfestijn in Rotterdam te gaan. Ik heb in de maand januari al teveel uitgegeven, heb nog veel te veel ongelezen boeken en moet maandag een groot verslag inleveren. Maar ja, als je in The Real Dutch Book Bloggers Facebookgroep allemaal enthousiastelingen hoort praten over het boekenfestijn, dan kan je toch niet thuisblijven? (ben ik verslaafd aan boekenfestijnen?) Dus ik ging vrijdagmiddag uit school naar Rotterdam toe (lang leve het gratis OV) en kwam terug met 6 boeken. Ik heb me aardig ingehouden dit keer (en daar ben ik best trots op). Laten we de boeken maar eens langsgaan!


Lees verder

Zoals jullie aan het begin van deze week konden lezen, was ik van plan om afgelopen donderdag naar het boekenfestijn in Zwolle te gaan. Uit school ging ik een uur met de trein naar Zwolle en om half 5 stapte ik de IJsselhallen binnen. Ik was van plan om wat minder boeken mee te nemen dan de vorige keer (toen waren het er 11 geloof ik), maar tja.. Ik zal jullie de boeken wel gewoon laten zien.
Zwolle3
Lees verder

bookhaulboekenfestijn
Denk je eens in. Een zaal vol met boeken. Allemaal tafels die propvol gestapeld zijn met boeken. Maar niet zomaar boeken, nee allemaal nieuwe boeken die voor een prikkie te koop zijn. En ja. Zo’n zaal bestaat. Gisteren was het voor mij de allerallerallereerste keer om naar een boekenfestijn te gaan. Vorig jaar Utrecht kon ik niet en de andere plaatsen waren allemaal zo ver van mij vandaan en erg duur zonder OV. Gisteren besloot ik dus helemaal los te gaan! Ik heb me echter nog wel iets ingehouden, want ik had ook nog m’n schooltas mee en moest met de trein en fiets thuis zien te komen.
Lees verder