Heb ik het nou goed en heb ik deze rubriek twee maanden overgeslagen? Blijkbaar? Wat er sinds de laatste wrap up en TBR post van eind april is gebeurd is ondertussen wel bekend: een stel drukke maanden om het jaar te overleven, vervolgens een welverdiende vakantie en de overige drie weken van juli thuis vakantie houden zoals een vakantie hoort te zijn: lezen, series kijken en leuke dingen doen. In augustus begint mijn vakantieseizoen opnieuw, ik ben namelijk nog bijna drie weken weg. Momenteel als je deze blogpost leest zit ik ergens in niemandsland in Frankrijk en half augustus ga ik nog voor 12 dagen naar Spanje om net voordat het studiejaar weer begint nog even uit te waaien bij het strand.
shakespearecompany
Lees verder

Het is de laatste dag van april! Hoezo lente? Maar het schijnt dat het weer wel iets beter gaat worden, dus laten we maar hopen dat mei ons beter weer gaat brengen en natuurlijk een hoop leestijd. Hoewel, als ik zo mijn maand mei bekijk dan lijkt het wel of ik erg druk ben. Zo ga ik begin mei 6 dagen naar Napels, heb ik tentamenweek, verschillende verjaardagen en andere afspraken.

In maart las ik The Wolf in the Attic van Paul Kearney, een fantasy boek dat ik via NetGalley ontvang. Dit boek had voornamelijk mijn interesse gewekt door de beschrijving, maar het boek was heel anders dan ik had verwacht. De fantasy-elementen kwamen op een hele andere manier terug dan ik had verwacht, maar niet op een negatieve manier. Ik vond het goed! Vervolgens las ik Er is in Rome iets gebeurd van Sándor Márai, een historische roman over de moord op Julius Caesar. In een krant had ik een negatieve recensie gelezen van deze van oorsprong Hongaarse klassieker, maar ik had zeker genoten van het boek. Tot slot las ik The Boleyn King van Laura Andersen. Een verhaal dat een alternatieve geschiedenis van de Tudors vertelt. Helaas vond ik dat boek minder geslaagd. Het concept was heel intrigerend, maar de uitvoering schoot duidelijk tekort.

boeken

Lente, zon en vrolijkheid: kom maar op, ik ben er klaar voor. Maart was een maand van uitersten. Het was een maand van in de zon zitten, het was een maand van regen. Het was een maand van uitzonderlijke stress en vervolgens een oase van rust tijdens het paasweekend. In maart las ik opnieuw drie boeken, net als in februari.

Zo las ik als eerste Ik, Claudius van Robert Graves, een historische roman over het leven van Keizer Claudius. Hoewel ik het boek niet altijd even makkelijk leesbaar vond, was ik heel erg blij dat ik het boek gelezen had. Vervolgens las ik het nieuwste boek van V.E. Schwab: A Gathering of Shadows, wat opnieuw heel dicht bij perfectie zat. Ik ben zo ongelofelijk dol op de boeken van V.E. Schwab! In maart won ik Glass Sword van Victoria Aveyard bij bol.com. En ik moest er natuurlijk zo snel mogelijk in beginnen. Zie daar het derde boek dat ik las in maart. Hoewel ik Glass Sword niet het beste YA fantasy boek vond dat ik in tijden heb gelezen was het wel een boek dat ik heel mooi uitgewerkt vond.

tbrwrapmaart
Lees verder

De kortste maand van het jaar is weer voorbij! Ik kan heel cliché zeggen dat deze maand voorbij vloog, maar eigenlijk verwonder ik me weer wat ik nou eigenlijk allemaal heb gedaan in februari! Verjaardagen, uit eten, een weekend twee nichtjes (1 en 4) te logeren, wat nog meer allemaal? Februari was een redelijke blogmaand. Volgens mij heb ik iedere week minstens 3x in de week geblogd, maar ook meerdere keren 4x (en 4x is mijn target). Niet slecht dus! Maar waar jullie waarschijnlijk vooral in geïnteresseerd zijn, is wat ik deze maand heb gelezen:

In februari las ik net als in januari drie boeken. Zo las ik Kate Howard: Bloedlijn van Joyce Pool, een historische roman over de vijfde vrouw van Henry VIII van een Nederlandse auteur. Ik vond het boek leuk, maar af en toe miste ik de diepgang. Hierna las ik Rebel of the Sands van Alwyn Hamilton, een YA Fantasy die ik echt geweldig, fantastisch, enorm goed vond. Echt een aanrader. Tot slot las ik Bibliotheek der Zielen van Ransom Riggs, het slot van zijn trilogie over de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Opnieuw was dit boek een genot om te lezen. Niet alleen om de mooie foto’s, maar ook om de sfeer die Ransom Riggs kan creëren.

maartbr
Lees verder

Januari is voorbij en we gaan verder met de kortste maand van het jaar! Januari was een hele wisselende maand. De eerste twee/drie weken had ik redelijk veel leestijd, had ik nog wat sociale activiteiten (zoals een afscheidsfeestje, 3 verjaardagen, een borreletentje en een tentoonstelling) waar ik druk mee was en ging het allemaal wel prima. De laatste week van januari had ik alweer tentamens en een deadline voor een essay. Toen ging de planning een beetje mis en plaatste ik vorige week niet zoveel blogposts.
februaritbr
Lees verder

Whaaaaah! Het is de laatste dag van 2015! Stiekem vond ik het jaar 2015 wel een mooi jaar om te klinken. Gewoon omdat de 5 de helft van 10 is enzo, die logica. December was aan de ene kant één grote stressmaand voor mijn tentamenweek (die meh ging uiteindelijk) en aan de andere kant een oase van rust (o ja en wat kerstdrukte) door de kerstvakantie.
decemberwrapup
Lees verder

Ik weet niet of ik jullie nog wel onder ogen kan komen. November was zeker geen slechte blogmaand, maar het was niet een al te beste leesmaand. November was de maand dat ik een weekend naar Pisa en Florence ging, wat geweldig was, en was de maand dat zowel mijn neefje als mijn nichtje jarig was (ik ben een enorm trotse tante en het waren twee verjaardagen vol gillende kinderen van plezier). Bovendien was november een maand van opdrachten voor de uni maken en proberen bij te blijven met die enorme berg huiswerk. Momenteel zit ik best wel te stressen voor de tentamenweek de week voor de kerstvakantie, maar in de kerstvakantie kan ik eindelijk uitrusten en lezen zoveel ik wil.
Lees verder

Oktober begint zijn laatste dagen in te gaan. Oktober was weer de tweede maand op de uni en de maand met mijn eerste tentamenweek. Mijn laatste tentamen had ik woensdagavond nog, dus pas nu ben ik er eindelijk voor 7-8 weken vanaf. De vakken voor Grieks en Latijn heb ik allemaal met mooie cijfers afgerond, maar van econometrie heb ik nog geen resultaten terug (hoewel ik vrees voor het ergste). Ondertussen is mijn vriend begonnen met het kijken van Game of Thrones (ein-de-lijk) en ik heb al verschillende episodes met hem meegekeken, geweldig om mijn favoriete tv-serie opnieuw te zien! Of ik ook nog gelezen heb in Oktober? Het antwoord: mwah. In het begin van Oktober las ik drie boeken, maar in de laatste twee weken heb ik nagenoeg geen letter gelezen (onder andere door tentamenstress).
Lees verder

Juli was mijn leessprintmaand waarin ik de achterstand op mijn reading challenge nagenoeg inliep. Augustus was een iets mindere leesmaand, maar nog steeds was ik in staat om vier boeken te lezen. Ik begon met twee boeken die ik nog moest lezen voor mijn summerschool naar Venetië (note to self: dat essay moet over een week ingeleverd worden, oh shit): Casanova in Bolzano van Sandor Marai en Watermark van Joseph Brodsky. De eerste vond ik in het begin erg pakkend, maar daarna was het één grote monoloog. Probeer dan nog maar eens je aandacht erbij te houden. Watermark was meer een essay op Venetië en bezat niet echt een plot. Toch las het erg prettig.


Lees verder

Oh my het is alweer augustus. Het is alweer augustus. Augustus! In juli was ik de eerste helft van de maand in het buitenland. Tot en met 6 juli zat ik in Frankrijk in de Provence en op 6 juli vloog ik naar Rome waar ik was tot 20 juli. En 29 juli had ik mijn rijexamen (niet voor de eerste keer, uhh..) en ik slaagde! Bovendien was juli de maand waarin ik keihard mijn achterstand van mijn reading challenge inhaalde met een totaal aantal gelezen boeken van 7!


Lees verder