Set in the reign of the Emperor Domitian in first-century Rome, Master and God is Lindsey Davis’s meticulously researched epic novel of the life and times surrounding the last of the Flavian dynasty of emperors. Gaius Vinius is a reluctant Praetorian Guard—the Emperor’s personal guard—and a man with a disastrous marriage history. Flavia Lucilla is also in the imperial court and she is responsible not only for having created the ridiculous hairstyle worn by the imperial ladies but for also making toupees for the balding and increasingly paranoid emperor. The two of them are brought together in an unlikely manner—a devastating fire in Rome—which then leads to a lifelong friendship.Together they watch Domitian’s once talented rule unravel into madness and cruelty, until the people closest to him conspire to delete him from history. As an imperial bodyguard, Vinius then faces a tough decision. Master and God is a compelling novel of the Roman Empire—from the height of power to the depths of madness—told from the perspective of two courtiers and unlikely friends who together are the witnesses to history.

Volgens mij heb ik 2016 het jaar van de historische roman gedoopt. En weet je, daar ben ik heel gelukkig mee. Steeds trokken andere boeken mijn aandacht, boeken die net uit waren en helemaal gehyped werden. En hoewel ik ook vaak met veel plezier die boeken lees, is het toch ook fijn om terug te keren naar het soort boeken waar mijn liefde voor lezen bij is begonnen (naast Harry Potter): historische romans. Master and God had ik een tijdje geleden op het boekenfestijn gekocht en ik besloot het eens wat aandacht te geven.
Lees verder

Een tijdje terug benaderde kantoorstempels.nl mij of ik een van hun stempels wilde testen. Ik kreeg een stempel met De Pagina Omslaan erop (in de vorm als het ook op mijn Facebookpagina staat) en daarnaast stond Ex Libris. Een stempel om je boeken mee te personaliseren dus! Ik zet normaal mijn naam niet in mijn boeken, maar ik vond het toch een leuk idee om mijn boeken te personaliseren met iets dat met mijn blog te maken heeft. Want door De Pagina Omslaan heb ik veel nieuwe boeken en genres ontdekt. Proberen dus maar!

stempel3
Lees verder

This study captures the scenic bewuty and many-layered past ofthe Eternal City. From its quasi-mythical origins, through the opulent glory of classical Rome, the decadence and decay of the Middle Ages and the beauty and corruption of the Renaissance, to its time at the heart of Mussolini’s fascist Italy, this volume details the turbulent and dramatic history of Rome.

Deze zomer ga ik ook met een summer school naar Rome en daarvoor moest ik dit boek lezen. Het is een boek over de geschiedenis van Rome, maar (naar mijn mening) toch wel een beetje in verhaalvorm geschreven. Van de eerste koningen van Rome tot aan Mussolini probeert Christopher Hibbert er in 300 pagina’s ongeveer 3000 jaar aan geschiedenis door te krijgen.
Lees verder


Na eindelijk zijn vader Marcus te hebben ontmoet, is Nathan nog steeds op de vlucht. Marcus is de gevreesde leider van de Zwarte Heksen, en de Witte Heksen maken jacht op zijn zoon. Nu Nathan van zijn vader drie geschenken heeft gekregen en een volwaardige heks is, jagen de Witte Heksen nog fanatieker op hem. Terwijl Nathan op zoek is naar zijn vriend Gabriël en Annalise, een Witte Heks op wie hij verliefd is, moet hij zijn nieuwe, overweldigende gave onder controle zien te krijgen…

Ik zal heel eerlijk zijn. Toen ik voor het eerst een recensie over Half Wild las kwam ik erachter dat ik de verhaallijn he-le-maal kwijt was. Ik had alleen nog maar een globaal idee waarover het boek ging, maar dat met die kooi etc? Het was helemaal weg. Ik pakte mijn recensie er nog eens bij van Half Zwart (deel 1)` en toen kwamen de positieve gevoelens weer terug die ik had tijdens het lezen van het eerste deel van deze serie. Ik begon met lezen… en ZOEF wat vloog ik door dit boek heen.
Lees verder

Deze titel komt misschien ietwat uit de lucht vallen. Weer zin om recensies te schrijven? Eerst niet dan? En je schreef toch gewoon recensies? True. Laten we even naar begin 2015 gaan. Sinds het nieuwe jaar (eigenlijk iets ervoor al) ben ik bezig met een heleboel dingen naast mijn blog. Nou klinkt het alsof alles om mijn blog draait en de rest van mijn leven eromheen hangt, maar in de praktijk was mijn blog vooral een bijdingetje. Een bijdingetje dat ik vaak met liefde, maar soms ook met ietwat minder liefde bijhield. Ik had mezelf voorgenomen om in 2015 meer te reageren op jullie blogs en hoewel ik dat even heb volgehouden… ben ik weer in de sleur terechtgekomen van lezen, lezen, maar niet reageren. Want mijn eigen blog bijhouden en andere blogs bijhouden.. Dat is toch onlosmakelijk met elkaar verbonden.


Lees verder

De titel hierboven is erg sterk geformuleerd, misschien te sterk. Maar vandaag wil ik het toch even met jullie hebben over recensies (of juist geen recensies) op een blog. Ik blog in m’n uppie. En hoewel ik het heerlijk vind om zelf de controle te hebben en gewoon te doen waar ik zin in heb, lees ik gewoon niet genoeg om iedere week een paar recensies aan jullie voor te schotelen. In het dagelijks leven ben ik vrij druk, ik lees vaak wat dikkere boeken en ik lees gewoon sloom. Als ik een boek lees, dan wil ik alle details in me opnemen en iedere zin goed lezen. Nee, dit gaat niet ten goede aan je leessnelheid.


Lees verder


Donna Tartt volgt in haar erudiete en bedwelmende debuutroman enkele studenten die door hun eigen morele hoogmoed ten val komen. Richard Papen, een ingetogen jongen van eenvoudige afkomst, wordt tot zijn verbazing opgenomen in een groepje arrogante en excentrieke studenten, dat zich – in de ban van een leraar – op de bestudering van de Griekse beschaving heeft gestort. In het tweede semester raakt hij betrokken bij een drama dat zich tussen hen heeft afgespeeld. Een drama met grote gevolgen voor iedereen.

De Verborgen Geschiedenis is een boek dat ik al een tijd in de kast had staan. Ik had het voor mijn verjaardag gekregen, maar iets hield me tegen om er meteen in te beginnen. Er waren andere boeken die voorrang hadden. En toen begon ik op vakantie tegelijk met Outlander in De Verborgen Geschiedenis. Ik zat in tweestrijd: aan de ene kant vond ik het boek heel spannend en wilde ik verder lezen, aan de andere kant bleef Outlander me ook roepen. Vandaar raakte De Verborgen Geschiedenis even in de vergetelheid, maar afgelopen twee weken dook ik er steeds tussen het tentamens leren door vol in. En toen moest ik écht verder lezen (nee dat is niet zo slim in een tentamenweek). Want dit boek is verslavend.
Lees verder

Their passionate encounter happened long ago by whatever measurement Claire Randall took. Two decades before, she had traveled back in time and into the arms of a gallant eighteenth-century Scot named Jamie Fraser. Then she returned to her own century to bear his child, believing him dead in the tragic battle of Culloden. Yet his memory has never lessened its hold on her… and her body still cries out for him in her dreams. Then Claire discovers that Jamie survived. Torn between returning to him and staying with their daughter in her own era, Claire must choose her destiny. And as time and space come full circle, she must find the courage to face the passion and pain awaiting her…the deadly intrigues raging in a divided Scotland… and the daring voyage into the dark unknown that can reunite or forever doom her timeless love.

By now hebben jullie waarschijnlijk allemaal wel van mijn Outlander-verslaving gehoord. Ken je de tv-serie Outlander nog niet?! Dan eis ik dat je meteen de trailer en aflevering 1 gaat kijken. Voor de overige lezers: vandaag recenseer ik alweer het derde deel in de Outlander serie! De recensies van Outlander (deel 1) en Dragonfly in Amber (deel 2) zijn recent al verschenen op De Pagina Omslaan!

Lees verder


Deep in the ocean, in a world not so different from our own, live the merpeople. Their communities are spread throughout the oceans, seas, and freshwaters all over the globe. When Serafina, a mermaid of the Mediterranean Sea, awakens on the morning of her betrothal, her biggest worry should be winning the love of handsome Prince Mahdi. And yet Sera finds herself haunted by strange dreams that foretell the return of an ancient evil. Her dark premonitions are confirmed when an assassin’s arrow poisons Sera’s mother. Now, Serafina must embark on a quest to find the assassin’s master and prevent a war between the Mer nations. Led only by her shadowy dreams, Sera searches for five other mermaid heroines who are scattered across the six seas. Together, they will form an unbreakable bond of sisterhood and uncover a conspiracy that threatens their world’s very existence.

Dat ik een zwak heb voor mermaidverhalen is geen geheim en daarom was ik ook erg enthousiast toen we Deep Blue kozen voor onze Leesbeesten Leesclub. Ik las het boek in Augustus en vandaag kunnen jullie eindelijk mijn recensie lezen! Serafina is een prinses van een oud zee koninkrijk, maar op de dag van haar verloving breekt de hel los. Er wordt een aanslag op haar moeder gepleegd en Serafina moet vluchten. En o ja, had ik al verteld over de angstaanjagende dromen die Serafina krijgt?
Lees verder


John zou er alles voor geven om de liefde van zijn leven nog één keer te kunnen zien. Opeens wordt zijn wens op onverklaarbare wijze werkelijkheid: Mary, de vrouw van wie hij jaren geleden voor eeuwig afscheid had moeten nemen, is terug in zijn leven. Maar hoe? En vooral: waarom? Al snel komt John tot een pijnlijke ontdekking: Mary zit in de problemen. In een race tegen de klok moet hij antwoord zien te vinden op de vragen die alles met elkaar verbinden. Kan hij Mary helpen? Is het allemaal echt? En wie is toch die geheimzinnige Tucker, die alles in werking heeft gezet? Op zoek naar zichzelf en de waarheid raakt John verwikkeld in een bijzonder avontuur, waarin liefde en opoffering voor hem een nieuwe betekenis krijgen. Mét zijn Mary. Voorgoed. Of toch niet?

Een paar weken geleden benaderde de schrijver van dit boek, Martin Gijzemijter, me of ik zijn boek wilde lezen en een recensie wilde schrijven. De flaptekst klonk erg intrigerend dus ik hapte toe. Het boek begint misschien wat ongewoon: er komt een man langs bij John die zichzelf God noemt. Maar John mag hem ook wel Tucker noemen. Voordat ik in Dansen met herinneringen begon was dit het deel waar ik het meeste over had gehoord, sommigen vonden het een beetje raar, maar ik vond het eigenlijk mooi. Of Tucker nu wel of niet God is, het maakt niet, ik vond zijn rol één van de beste uit het verhaal.
Lees verder