Een paar weken geleden werd ik door Mobile Fun benaderd of ik de PadPivot wilde reviewen. Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van iets als een PadPivot en was meteen nieuwsgierig. Op vakantie heb ik dus dit handzame apparaatje meegenomen en uitgetest!

De PadPivot is de ultieme universele tablet desk stand en houder, het bevat drie unieke manieren voor het houden van verschillende apparaten van e-readers tot 10″ tablets zoals de iPad modellen. Deze lichtgewicht en draagbaar apparaat houdt je favoriete tablet, telefoon of eReader voor hands-free bekijken op een tafel of (nog minder hands-free) met zitstokken op je dij (met behulp van de meegeleverde beenband).
Lees verder

Ondertussen heb ik alweer een jaar een ereader en wel de Kobo Glo. Al eerder plaatste ik blogs over mijn bevindingen van de Kobo Glo (samenvatting: ik hou van mijn kobo, wil je een ereader kopen? koop een kobo!), maar een onderwerp waar ik nog niet over heb gepost is het lezen op een ereader vs. lezen op een iPad. Sinds een paar maanden heb ik namelijk ook een iPad en die kwam een tijdje terug goed van pas. Want ik kreeg een pdf toegestuurd van een uitgeverij. Vrolijk opende ik het bestand op mijn ereader, maar de afmetingen van het scherm matchten niet met de grootte van de pdf, waardoor de lettertjes wat werden ingekrimpt en het lastig te lezen was. Ik ben niet de beste techneut en dacht: hoe kan ik dat ooit oplossen? Mijn oplossing: ik pakte mijn iPad en las via ibooks de pdf.


Lees verder

oplader1

Ik heb jullie in mijn eerdere reeks artikelen over mijn ereader de Kobo Glo (artikelen zijn hier te vinden) vaak laten weten dat ik zeer tevreden ben met mijn nieuwste elektronische aanwinst. Ik ben nu drie weken naar de universiteit op en neer gereisd (enkele reis één uur in de trein) en iedere keer gaat mijn ereader vrolijk mee. Niet iedere dag komt het ervan om erin te lezen, maar toch is het een fijn gevoel altijd een boek (zelfs een hele bibliotheek aan boeken) bij me te hebben. Alleen pas moest ik een tijd wachten op Utrecht Centraal en kwam ik achter een naar feit. Mijn ereader was leeg!
Lees verder

comfortlight1Ik heb al vaker over mijn eReader de Kobo Glo gepraat en iedere keer heb ik het comfortlight dat deze Kobo bezit wel zijdelings genoemd, maar nog nooit ben ik er erg diep op ingegaan. Na twee weken in Frankrijk in een donker tentje vertoefd te hebben vond ik het tijd om jullie ook over deze functie van de Kobo Glo te vertellen.
Lees verder

kobo3

Mijn ereader gaat nu al een klein poosje mee. Al eerder heb ik wat beschreven over mijn eerste bevindingen met de Kobo Glo. Nou heb ik in de afgelopen weken aardig wat gelezen op mijn ereader en daarom wil ik jullie er nog wat meer over vertellen!
Lees verder


By age sixteen, Rhine Ellery has four years left to live. She can thank modern science for this genetic time bomb. A botched effort to create a perfect race has left all males with a lifespan of 25 years, and females with a lifespan of 20 years. Geneticists are seeking a miracle antidote to restore the human race, desperate orphans crowd the population, crime and poverty have skyrocketed, and young girls are being kidnapped and sold as polygamous brides to bear more children. When Rhine is kidnapped and sold as a bride, she vows to do all she can to escape. Her husband, Linden, is hopelessly in love with her, and Rhine can’t bring herself to hate him as much as she’d like to. He opens her to a magical world of wealth and illusion she never thought existed, and it almost makes it possible to ignore the clock ticking away her short life. But Rhine quickly learns that not everything in her new husband’s strange world is what it seems. Her father-in-law, an eccentric doctor bent on finding the antidote, is hoarding corpses in the basement. Her fellow sister wives are to be trusted one day and feared the next, and Rhine is desperate to communicate to her twin brother that she is safe and alive. Will Rhine be able to escape–before her time runs out?

Together with one of Linden’s servants, Gabriel, Rhine attempts to escape just before her seventeenth birthday. But in a world that continues to spiral into anarchy, is there any hope for freedom?

Al op verschillende blogs heb ik recensies voorbij zien komen van deze serie. Na al die series bleef het verhaal eigenlijk niet hangen. Aan de ene kant klonk het heel spannend (is dat het juiste woord?) om te lezen over een verhaal waarin mensen maar 20 of 25 jaar worden, maar aan de andere kant vond ik dit feit juist iets weerzinwekkends. En dat is me het hele verhaal bijgebleven. Ik kon me niet verplaatsen in de wereld van Rhine zonder onophoudelijk rillingen te krijgen.
Lees verder

For thirty-five girls, the Selection is the chance of a lifetime. The opportunity to escape the life laid out for them since birth. To be swept up in a world of glittering gowns and priceless jewels. To live in a palace and compete for the heart of gorgeous Prince Maxon.
But for America Singer, being Selected is a nightmare. It means turning her back on her secret love with Aspen, who is a caste below her. Leaving her home to enter a fierce competition for a crown she doesn’t want. Living in a palace that is constantly threatened by violent rebel attacks. Then America meets Prince Maxon. Gradually, she starts to question all the plans she’s made for herself—and realizes that the life she’s always dreamed of may not compare to a future she never imagined.

The Selection is het eerste boek dat ik heb gelezen op mijn ereader. Ik wilde graag iets luchtigs om mee te beginnen en ik vond dit boek daar wel geschikt voor. Erg hoge verwachtingen had ik niet van The Selection, ik verwachtte een boek met mooie jurken, glitter, glamour en romantiek. Maar dat Maxon zo geweldig zou zijn…. *slaakt zuchtje*

Lees verder

koboglo1

Ik heb het sommigen al verteld en ik heb het heuglijke nieuws geloof ik ook al vermeld op twitter: sinds kort ben ik de trotste eigenares van een ereader. Een tijdje terug ben ik op internet begonnen te kijken naar de verschillende soorten ereaders die op de markt waren en mijn oog viel al snel op de kobo. Het design sprak me meteen aan. Ik vind het er sjiek en stijlvol uit zien, en daar houd ik wel van. Ik was er dus snel uit dat ik een kobo wilde als ereader, maar toen ging ik nog twijfelen tussen de Kobo Glo en de Kobo Touch. De Glo heeft een zeldzame functie op de ereadersmarkt backlight, waarmee je ook in het donker goed kan lezen zonder vermoeiende ogen te krijgen. De Touch heeft dit niet, maar is ook een paar tientjes goedkoper. Uiteindelijk ben ik toch voor de Glo gegaan, omdat hij ook iets sneller de pagina’s zou laden en het backlight misschien toch wel van pas zou komen. Op 1 mei zou mijn kobo worden afgeleverd en ik stond de hele dag op wacht. En toen kwam mijn schatje eindelijk…

Lees verder