Zoals jullie misschien wel hebben gemerkt heb ik (onbewust) weer een stille hiatus genomen. Ik bleef met mijn hoofd een beetje in de knoop zitten met de richting die ik op wil met De Pagina Omslaan en ik vond het ook gewoon lekker om even niet te bloggen. Even geen artikelen te hoeven typen. Ik ben ondertussen weer begonnen op de universiteit en heb even moeite gehad om weer mijn draai te kunnen vinden. Vorig jaar waren mijn dagen praktisch helemaal ingevuld: college, college, college. Maar nu ik nog maar één studie doe en ook daarbij bijna ben gehalveerd van aantal uren college, had ik iets anders nodig om mijn tijd mee op te vullen. Ik wil namelijk deelnemen aan de dingen die gebeuren op de universiteit en in het vakgebied van mijn opleiding.

Ik snap dat velen van jullie nog helemaal in de vakantiesferen zitten en nog helemaal geen zin hebben om te denken aan komend studiejaar of werk. Maar stiekem ben ik wel weer klaar om aan de slag te gaan. In de zomer komen altijd weer doelen en dromen bij me op. Krijgen plannen vorm. Gaat mijn hart uit naar de dingen die (nog) niet in mijn bereik liggen en gaat mijn verstand aan de slag om een plannetje voor te bereiden.

workharddreambig
Lees verder

Ik had graag deze blogpost willen beginnen met de juichende mededeling dat ik mijn bachelor econometrie had afgerond, maar helaas laat de uitslag van mijn scriptie nog even op zich wachten. Waar ik in ieder geval wel een dansje voor mag doen is dat ik al mijn punten van het eerste jaar van Grieks en Latijn binnen heb met een heel goed gemiddelde! En waar ook voor gejuicht mag worden: ik keer terug naar blogland!

shakespearecompany
Lees verder

Dag lieve lezers van mijn blog. Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben heb ik even de stekker uit mijn blog getrokken. Een tijdelijke stekker eruit dat wel en ik wilde jullie daarom even inlichten waar ik me momenteel met mijn leven mee bezig houd.

De laatste week van mei en de eerste twee weken van juni heb ik nonstop gestudeerd. En dan ook praktisch nonstop. Ik las geen letter in een leesboek. Ik was alleen maar bezig met mijn scriptie, scriptie, scriptie. Want een maand om je scriptie te schrijven en daar vervolgens nog 800 regels Latijnse poëzie en een stuk Plato extra bij bestuderen… Laat ik je zeggen: dat is heel erg veel werk. Maar halverwege juni zakte ik in. Ik deed teveel, maar ik was niet in staat om minder te doen, want mijn brein kon alleen maar denken aan meer, meer, meer. Af, af, af. En toen zat ik ’s avonds op de bank, kapot en ellendig. Ik besloot dat het genoeg was. Ik besloot weer een leesboek te pakken. En wat voor een. Ik ging lezen in A Court of Mist and Fury van Sarah J. Maas. Ik heb het boek gisteren uitgelezen en wauw. Wauw. Wauw. Wauw.

hobbitus1
Lees verder

Hallo daar allemaal, mijn naam is Sanne, ik ben twintig jaar en ja ik blog nog steeds op De Pagina Omslaan. Afgelopen week heb ik even geen artikelen geplaatst omdat ik druk was met mijn laatste grote tentamenweek. Bovendien kwamen er allemaal dingen op mijn pad die voorrang hadden op het bloggen en helaas zal ik in de maand juni het bloggen ook een paar punten lager op mijn prioriteitenlijstje moeten zetten. Ik ben namelijk enorm druk met mijn scriptie, die ik voor de zomer hoop af te krijgen en ook de Grieks en Latijn verplichtingen zijn niet niks.

Maar weet je, even niet op een schema bloggen is wel heel bevrijdend. Het zet je aan het denken over bloggen en waarom je blogt en wat je wilt bloggen. En ik realiseer me dat ik misschien de laatste tijd te strak aan mijn schema heb willen houden, waardoor het bloggen te geforceerd begon te worden en ik de stekker eruit trok om even op adem te kunnen komen. De maand juni en het begin van de maand juli wil ik mezelf dan ook geen blog schema opleggen. Even vrijheid, blijheid. Dan focus ik eerst even op de studiedingen en kan ik in de vakantie tijd steken in het schrijven van de kwalitatief goede artikelen die ik wil gaan schrijven.

afstand
Lees verder

Oeps! Long time no see. Momenteel zit ik in het midden van mijn tentamenweek en ik merk dat het bloggen gewoon even niet lukt. Ik probeer mijn propedeuse te halen voor GLTC en mijn bachelor af te ronden voor Econometrie en er komt zoveel ineens op me afvliegen dat ik struggle om boven water te blijven.

Ik wil goed de tijd nemen voor mijn recensie van De afstand tussen jou en mij en ook mijn columns ga ik niet afraffelen om toch wat online te krijgen. Ik heb dus even wat afstand genomen en focus me vooral op mijn studie. En om eerlijk te zijn: ik focus me ook op Game of Thrones. Ik lees ieder interview dat online staat, kijk alle inside filmpjes en ga zo door. En als ik aan de laatste episode denk dan staan de tranen alweer in mijn ogen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Even een stapje terug dus op de blog: ik ga me eerst focussen op mijn tentamens van deze week en zorgen dat ik mijn scriptie op de rails heb. En dan kom ik bij jullie terug met artikelen van de hoogste kwaliteit!

Ik wil graag even mijn hart luchten. Bovendien is het al veel te lang geleden dat een dergelijke column als vandaag heb geschreven. Mensen veranderen. Jij verandert, ik verander. Misschien soms ten goede, soms ten kwade, misschien proberen we krampachtig de oude te blijven of willen anderen dat we de oude blijven.. we blijven dezelfde persoon, maar toch niet helemaal. Sinds ik begonnen ben met boekenbloggen heeft mijn leesgedrag een enorme ontwikkeling ondergaan. Zo ben ik opeens veel en veel meer gaan lezen en het soort boeken dat ik las veranderde ook.

En weet je ik denk dat het meer ervaren worden in het bloggen, het ontwikkelen van mijn eigen smaak en stijl, maar ook de invloed van mijn bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur allemaal zorgen dat mijn leesgedrag weer een enorme ontwikkeling ondergaat. Ja natuurlijk geniet ik nog steeds van boeken. Ja ik geniet nog steeds van goede YA Fantasy, maar ik geniet ook steeds meer van andere soorten fictie. Van historische romans of meer literaire fictie. Ik voel me vrij als ik zo divers kan en mag lezen, dat ik kan bepalen wat ik leuk en goed vind. Dat ik bepaal wat ik lees en me minder aantrek van de nieuwe releases.
tbrwrapmaart
Lees verder

Zoals jullie weten probeer ik drie en het liefst vier keer per week een blog te plaatsen. Nou had ik een hele goede planning voor deze week.. in mijn hoofd. En toen begon ik in A Gathering of Shadows van V.E. Schwab en besloot ik dat de rest van de wereld er niet meer toe deed. Het feit wil echter dat ik volgende week (morgen dus, Sanne, morgen) tentamens heb. Zes tentamens in vier dagen en ik moet al huilen als ik eraan denk. Ik dacht dus vrijdagavond: shit, ik heb geen tijd om een blog voor zaterdag te schrijven. Zaterdagavond: precies hetzelfde. Nu had ik nu op deze zondag de optie: ik ga één van mijn half afgewerkte ideeën snel afmaken en online gooien of ik gooi het op mijn aangenomen motto: kwaliteit boven kwantiteit. Zoals je uit deze blogpost begrijpt is dat het laatste worden. Ik weet niet hoeveel artikelen er deze week online komen, dat is een beetje afhankelijk van hoe het allemaal gaat. Maar ik leef nog, hoewel een beetje bedolven onder studieboeken.

studytalk
Lees verder

Nog iets meer dan een week en dan heb ik mijn tentamens en deadlines van periode 3 gehad. Dat betekent dat semester 1 van het schooljaar is afgelopen en ik officieel op de helft van het jaar zit. En dat is eigenlijk best wel heel eng. Tegelijkertijd vond ik het een goed moment om weer eens een studie-update te houden. Voor de lezers die nog niet zo lang ingeschakeld zijn op De Pagina Omslaan. Momenteel zit ik in het derde jaar van de bachelor Econometrie en in het eerste jaar van de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Inderdaad, twee hele diverse richtingen.

Na een half jaar kan ik met trots meedelen dat ik tot nu toe niet heb gefaald. Ik was een beetje bang dat het allemaal teveel zou worden, maar ik sta nog steeds ingeschreven bij allebei de opleidingen en als klap op de vuurpijl heb ik (tot nu toe) alle studiepunten behaald. Dit moet ik wel even afkloppen anders dan haal ik mijn tentamens van volgende week misschien niet.

studytalk
Lees verder