Stel je gaat op vakantie naar Toscane. Wat is er dan leuker om een boek te lezen dat zich afspeelt in Toscane? Ik verwijs u graag door naar Waterfall. Of wat dacht je van Parijs? Anna & the French kiss wordt je beste maatje deze vakantie. Maar ook al ga je niet weg en wil je toch de zomer proeven? Probeer een van deze boeken die zich op een echte vakantielocatie afspelen!

Anna & the French kiss – Stephanie Perkins

Anna is looking forward to her senior year in Atlanta, where she has a great job, a loyal best friend, and a crush on the verge of becoming more. Which is why she is less than thrilled about being shipped off to boarding school in Paris–until she meets Étienne St. Clair. Smart, charming,beautiful, Étienne has it all…including a serious girlfriend.  But in the City of Light, wishes have a way of coming true. Will a year of romantic near-misses end with their long-awaited French kiss?
Lees verder

Ik heb nu iets langer dan een jaar mijn geliefde Kobo Glo. En aan de ene kant vind ik dat ideaal. Want hé, je kan wel meer dan 1000 boeken kwijt op dat kleine apparaatje. Zo kan je ongelofelijk veel boeken meenemen en het neemt maar heel weinig plek in. Ook gaat de batterij van mijn Kobo heerlijk lang mee (veel langer dan die van mijn telefoon tenminste), dus op een lange vakantie hoef ik hem maar 1 max 2 keer op te laden. MAAR. Nu komt het. In dit mooie verkooppraatje zit één valkuil. Want we hebben hier tenslotte te maken met techniek. Met technische apparaten. Die kunnen er mee op houden. EN WAT DAN? WAT ALS JE EREADER ERMEE OP HOUDT? Dan is meteen een deel van je vakantie verpest, geef maar toe.

Lees verder

Ik vind het genre van Young Adult contemporary bij uitstek geschikt voor de zomer. Het geeft je zo’n fris en vrolijk gevoel en het is gewoon lekker relaxed. Vandaag heb ik voor jullie mijn top 5 YA contemporaries die ik deze zomer graag wil gaan lezen. In willekeurige volgorde! Laat die zomer maar komen! Yes, veel Engelstalig zie je hier voorbijkomen, maar dat komt omdat in het Engels dit genre heel erg breed is en het Nederlands.. niet echt. Gat in de markt uitgevers! Het zijn voornamelijk boeken die zich in de zomer afspelen en ik heb vooral zin in boeken die over Road Trips gaan. Dat wil ik echt zo graag nog een keer doen!
Lees verder

HET IS ZOMER! Weten jullie nog dat ik vorig jaar een 20 boeken in drie maanden challenge had? Het lijkt allemaal al weer zo lang geleden! Dit jaar heb ik niet zo’n challenge, maar toch wil ik in de zomer boeken centraal zetten. En dat doen ik dan ook op De Pagina Omslaan! Het thema van deze zomer zal Summertime Bookness zijn, omdat het zo lekker klinkt! De hele zomer lang zal ik artikelen posten waarin ik de zomer en lezen combineer! Hallo droomcombinatie. Je kan denken aan een top vijf lekkere summerreads, maar ook de beste manier om op een rots een boek te lezen (hoewel ik dat eigenlijk gewoon vrij ongemakkelijk vind lezen als ik eerlijk ben).
Lees verder