Ik had graag deze blogpost willen beginnen met de juichende mededeling dat ik mijn bachelor econometrie had afgerond, maar helaas laat de uitslag van mijn scriptie nog even op zich wachten. Waar ik in ieder geval wel een dansje voor mag doen is dat ik al mijn punten van het eerste jaar van Grieks en Latijn binnen heb met een heel goed gemiddelde! En waar ook voor gejuicht mag worden: ik keer terug naar blogland!

shakespearecompany
Lees verder

Na verschillende blogposts over Venetië is het zover: vandaag reis ik naar Venetië voor mijn tweede summerschool van deze zomer! Al eerder ging ik naar Rome, waar ik een summerschool had die voornamelijk ging over erfgoed management (tussendoor: twijfel je of een summerschool wat voor jou is? Ik zeg als je de kans krijgt: doen! Het is een unieke ervaring om nieuwe dingen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten). Waar mijn summerschool in Venetië precies over gaat kan ik niet heel duidelijk samenvatten, maar een belangrijk aspect van de cursus zijn romans die gaan over Venetië of zijn geschreven in Venetië. In Venetië krijgen we colleges over de gelezen boeken en gaan we de beschreven plekken uit de boeken ook bezoeken!


Lees verder

De afgelopen drie weken heb ik minder blogs dan normaal geplaatst op De Pagina Omslaan en ook de site minder actief beheerd. De reden: ik was op vakantie! En ja klopt, ik had het niet gemeld op de blog (ik had al mijn blogs al ingepland en deze was erbij ingeschoten, uhh.. ja). Maar anyway: ik ben eerst een week met mijn ouders naar de Provence geweest. Zij hebben me vervolgens 6 juli in Marseille op het vliegveld gezet naar Rome en daar heb ik twee weken lang een summerschool gevolgd. Maandag 20 juli landde ik iets na tienen ’s avonds weer op Schiphol. And here I am!


Lees verder

Gisteren had ik mijn allerlaatste presentatie voor dit jaar. En als alles goed loopt (en de kans is groot dat ik die presentatie en het verslag dat erbij hoort voldoende afrond) heb ik dan vakantie en alle punten uit het tweede jaar van de bachelor Econometrie en Operational Research gehaald. PFOEH! Ik ben toe aan vakantie. Ik telde eerst de weken af en de laatste week telde ik de dagen af. Want na een best wel hectisch afgelopen half jaar ben ik wel toe aan vakantie.


Lees verder

This beautifully written, informative study is a portrait, a history and a superb guide book, capturing fully the seductive beauty and the many layered past of the Eternal City. It covers 3,000 years of history from the city’s quasi-mythical origins, through the Etruscan kings, the opulent glory of classical Rome, the decadence and decay of the Middle Ages and the beauty and corruption of the Renaissance, to its time at the heart of Mussolini’s fascist Italy. Exploring the city’s streets and buildings, peopled with popes, gladiators, emperors, noblemen and peasants, this volume details the turbulent and dramatic history of Rome in all its depravity and grandeur.

Ik ben een cultuurfreak en moet op vakantie altijd iedere oude kerk, kasteel of opgraving zien. Daarom bereid ik me ook altijd goed voor met verschillende reisgidsen voordat ik op vakantie ga (en aangezien ik dit jaar veel weg ben is dat een hele klus!). In de zomer ga ik onder andere met een summer school naar Rome en daarvoor moet ik ook het boek Rome – Biography of a City van Christopher Hibbert aanschaffen. En goed voorbereid als ik wil zijn ben ik al op pagina 100! Een groot deel van het boek wordt besteed aan het oude Romeinse Rijk en als toekomstig GLTC (Griekse en Latijnse Taal en Cultuur) student vind ik dat natuurlijk ook helemaal geweldig. Maar soms is het boek ook een beetje taai. Paus, weer een Paus en hé nog een Paus komt weer om de hoek kijken! Aan de andere kant: wanneer ik dit boek heb doorgewerkt dan heb ik wel echt een geweldig historische basis om veel gebouwen in context te kunnen plaatsen. En als je iets over de geschiedenis van je vakantiebestemming afweet, geeft dat een extra dimensie!
Lees verder

Afgelopen weekend was het vrij rustig op De Pagina Omslaan, maar dat had een goede reden: ik was met studiegenootjes van mijn Honours studievereniging (dat is een soort van excellentie programma van de UvA en VU) in Madrid! Het weer viel reuze mee en ik heb allemaal leuke dingen gedaan en gezien. Ook allerlei dingen die ik normaal op vakantie niet zo snel zou doen. Hoewel Madrid zich, naar mijn mening, misschien niet kan meten met toeristentrekker Barcelona (waar ik een paar jaar geleden ben geweest) of het charmante Valencia (waar ik afgelopen zomer een paar dagen was), is de stad ideaal om een weekend in door te brengen. Er zijn misschien geen overbekende highlights, maar bijvoorbeeld het edificio metropolis, plaza mayor, plaza del sol zijn zeker de moeite waard. 
Lees verder

Een bruine (of oké eigenlijk valt het wel mee) Sanne is weer terug in Nederland! Ik ben met mijn ouders drie weken door Frankrijk wezen toeren met de camper. En het was geweldig! Vandaar dat het misschien ook wat stiller was op mijn blog (hoewel ik toch aardig wat blogposts vooruit had gepland!) en al zeker op social media. Maar ik zal jullie nu niet meer negeren schatjes. Ik zal extra extra veel aandacht besteden aan mijn blog de komende weken. Zo kan je een boel recensies verwachten, want ik heb zes boeken uitgelezen op vakantie. Cress van Marissa Meyer,  Stormvogel van Conn Iggulden (voor de leesfabriek), Throne of Glass en Crown of Midnight van Sarah J. Maas, Of Neptune van Anna Banks en Since You’ve Been Gone van Morgan Matson. Ook ben ik al halverwege The Song of Achilles van Madeline Miller. Maar ook kunnen jullie meedoen aan de Leesbeesten Leesclub van deze zomer. Tot en met 31 augustus lees ik met een stel andere bloggers het boek Deep Blue van Jennifer Donnelly. Maar hoe meer zielen hoe meer vreugd. Dus doe ook mee en lees deze echte summerread!


Lees verder

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOngeveer twee weken terug ben ik op vakantie geweest naar Rome. Ik heb daar natuurlijk de toeristische trekpleisters bezocht. Laat ik ook een kleine selectie van de foto’s met jullie delen. Proef de sfeer van het authentieke Rome. Het is eigenlijk gewoon een wandelend museum. De foto’s zijn niet verkleind, klik op de foto voor een grotere weergave ;). En wat zijn jullie vakantieplannen voor dit jaar?
Lees verder

Ja, het is misschien kort geleden dat ik een bericht plaatste over mijn vakantie in het Gardameer, maar ik ga vrolijk verder met de volgende vakantie. Ik heb namelijk examen gedaan en daarom ga ik met 6 vrienden weer een week weg! Vorig jaar ben ik met hetzelfde clubje in Nederland een paar dagen wezen kamperen, maar nu wilden we het iets grootser aanpakken. De uiteindelijke bestemming is geworden… *pampampam*
Lees verder

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Afgelopen meivakantie (ja, de week voor mijn examen) ging ik er lekker met mijn ouders een weekje tussenuit. Een weekje naar het Gardameer! Ik was meteen laaiend enthousiast. Ik ben dol op op vakantie gaan! Niet alleen om het warme weer, maar vooral om de sfeer die er heerst en de cultuur die je op onbekende plaatsen tegenkomt. Ik waag mezelf geen fotograaf te noemen, maar wanneer ik op vakantie ben, ben ik er dol op om kiekjes te maken! Hierbij dus een paar (ja ik heb de zonnige eruit gepakt, haha!)

Lees verder