Ja het is bijna Sinterklaas en ook komt kerst angstaanjagend dicht in de buurt. Toch is er ook weer een andere tijd van het jaar.. het is namelijk weer tijd om opnieuw mijn boekenkast in te richten! Ik heb al jaren hetzelfde probleem: mijn boekenkast zit vol en ik kan moeilijk afstand doen van mijn liefjes. Maar momenteel heeft iedere plank een dubbele rij, liggen er boeken over dwars waar er nog een gaatje is en lijkt mijn boekenkast zijn allerlaatste plekjes vergeven te hebben.

Ik heb bovendien de gewoonte om gekochte of gekregen boeken op een grote stapel op mijn bureau op te stapelen tot ik mijn boekenkast weer een beetje her-organiseer. Nou is er tegenwoordig nog een extra probleempje. Ik had altijd een aardig hoge schap onder mijn bureau waar ik mijn studieboeken in opborg, maar voor alle boeken voor econometrie (hoewel ik daar eigenlijk tegenwoordig niet meer zoveel studieboeken -bijna geen- voor koop) en voor Grieks en Latijn is geen plaats meer. Bovendien wil ik de boeken voor Grieks en Latijn met de Griekse of Latijnse tekst en/of een commentaar graag in mijn boekenkast hebben. Mijn boeken van Aristophanes, Ovidius, Catullus en Vergilius (meer heb ik er momenteel niet in mijn bezit -als studieboeken dan-) wil ik ook graag in mijn boekenkast hebben. Dit resulteert er echter in dat momenteel meer dan 25 boeken op twee stapels liggen te wachten.

Lees verder

Ik heb het de laatste weken bijna continu gehad over mijn summer school naar Venetië (o.a. hier) en helaas ben ik nu alweer terug van die trip. Wat ik in die week precies gedaan heb, zal ik nog een keer samenvatten in een speciale fotoblogpost (ik beloof dat ik het niet zal vergeten, ik laat jullie gewoon nog even in de spanning), maar vandaag wil ik een boekig aspect van mijn reis naar Venetië aankaarten. Namelijk de boekhandel die zichzelf de mooiste boekhandel ter wereld noemt! Je vindt deze boekhandel niet op alle lijstjes met mooiste boekhandels die je op het internet kan vinden, maar toch had ik deze al vaak gespot. Één ding is zeker: Libreria Acqua Alta is een fantastische ervaring.
boekhandelvenetie7
Lees verder

Als je mij een jaar geleden had gevraagd of ik wel eens boeken uit mijn boekenkast weggaf dan had ik je keihard uitgelachen (oké, bij wijze van spreke dan). Want ik en scheiden van mijn kindjes? Dat nooit! Maar sinds dat ik blog (en ook al een beetje daarvoor) is mijn boekenvoorraad zodanig toegenomen dat het niet meer te overzien is. In mijn kledingkast (ja dit is echt waar) heb ik zelfs boeken opgeborgen. Achter mijn bed staan boeken op de grond. Mijn boekenkast heeft achter de voorste rij boeken nog een rij. Mijn bureau is een groot boekenfestijn (^^).


Lees verder

Al eerder blogde ik hier over dit onderwerp, maar omdat het een onderwerp is dat me blijft bezighouden, heb ik vandaag weer een blogpost die voornamelijk gaat over het wat en wanneer bloggen. Ik hou van een strak blogschema. Mijn ideale blogschema is: blogs op di, do, za, zo. Waarom deze dagen? Een tijdlang had ik de tijd en de motivatie om net iets meer dan om de dag te bloggen (iedere dag is gewoon net iets teveel voor mij) en ik ben me toen gaan afvragen: wanneer zullen de meeste artikelen gelezen worden? Wanneer krijg ik de meeste bezoekers? En de zondag sprong daar bovenuit. Logisch natuurlijk, want de meeste mensen zijn vrij op zondag. Zondag is ook echt mijn blogbijleesdag en mijn zelfblogsschrijven dag. De overige dagen zijn er eigenlijk een beetje toevallig omheen gegroepeerd.


Lees verder

Als iemand die ik goed ken jarig is, dan sta ik erom bekend dat ik boeken koop als cadeau. Want ‘Sanne, jij weet altijd precies wat ik leuk vind!’ En vaak krijg ik een paar weken later allemaal fangirl-appjes over me heen gestrooid over hoe geweldig het boek wel niet was. Het is om meerdere redenen goed om boeken te kopen: ten eerste maak je degene die je het boek geeft blij (bewijs daarvoor zie hieronder, en oké niet iedereen moet je een boek geven). Maar het is ook goed voor de Nederlandse (of internationale) boekenwereld. Want hoe meer boeken jij koopt hoe meer nieuwe boeken er uitgegeven kunnen worden! Want we willen toch niet dat (Nederlandse) uitgeverijen failliet gaan?

Deze afbeelding hieronder geeft ook duidelijk weer waarom boeken het ideale cadeau zijn.

Lees verder


Ik ben dol op klassiekers. Eerst had ik een stel klassiekers in Nederlandse vertaling maar sinds ik Engels lees (en het boekenfestijn bezoek) neem ik iedere keer de Wordsworth classics mee. Deze paperbacks zijn spotgoedkoop en nemen niet zoveel ruimte in. Iets wat met een niet al te grote portemonnee en een volle boekenkast heel erg uitkomt. Maar als ik dan deze classics zie van Barnes & Noble, dan heb ik toch wel een beetje spijt dat ik deze classics niet spaar. Want wat zien ze er prachtig uit zeg!
Lees verder