Ik vermeld het maar even eerlijk. Deze titel is enigszins misleidend. Toch lees ik volgens Goodreads momenteel 5 boeken. Nou ben ik überhaupt al niet een persoon die er moeilijk over doet om meerdere boeken tegelijk te lezen. Toch is vijf boeken wel een beetje het uiterste opzoeken. Het zit allemaal iets ingewikkelder in elkaar dan dat ik iedere dag ook echt in vijf verschillende boeken lees. Ieder boek heeft zijn eigen verhaal:

februaritbr

Het boek dat het langst op mijn currently reading lijstje staat is The Fiery Cross van Diana Gabaldon, het vijfde deel van de Outlander serie. Maar na vier enorme pillen werd ik een klein beetje moe van de serie. The Fiery Cross bedraagt 1443 pagina’s –ja– en na 300 pagina’s kon ik gewoon niet meer verder. Het was soms te langdradig en ik vroeg me af of er überhaupt wel een plot aanwezig was. Maar.. kom op.. Dit is de Outlander serie. Waarvan ik de tv-serie zo geweldig vind. En ik weet zeker dat ik ooit verder ga lezen in deze serie. Alleen nu nog niet. Dus ik houd de illusie in stand en laat dit boek op mijn currently reading lijst staan.
Lees verder

Soms heb ik het gevoel dat er heel veel nadruk ligt op het lezen van veel boeken. Ik lees als je kijkt naar de gemiddelde Nederlander heel erg veel. Kijk je naar de gemiddelde boekenblogger, dan hang ik een beetje in het midden of bungel ik misschien zelfs een beetje onderaan. Dat ik niet al teveel lees heeft verschillende redenen: studie is (dit jaar) prioriteit, ik lees langzaam (doch heel aandachtig) en ik lees tussendoor ook boeken waar je wat moeilijker doorheen komt. Toch blijft die leesdruk een beetje hangen. Heeft het soms wel eens de neiging om te ver naar de voorgrond te dringen. En hoewel ik mijn challenge van 45 boeken toch een beetje licht probeer op te vatten, probeer het niet teveel waarde te schenken, zijn er er ook andere mogelijkheden.

readingchallenge1boek
Lees verder

Sinds 2013 zet ik mijn reading challenge op 50 boeken. In 2013 en 2014 haalde ik dit, in 2015 niet. Daarom besloot ik, omdat ik in 2016 t/m juni een drukke tijd heb, om dit jaar mijn challenge ietsje minder challenging te maken. Hoe dan? Ik heb dit jaar gekozen voor een reading challenge van 45 boeken. 5 boeken minder dan de afgelopen jaren dus en dat geeft iets meer vrijheid om te ademen, ook iets meer vrijheid om enorm dikke pillen te lezen (niet dat die 5 boeken nou zo’n enorm verschil maken, maar het gaat om het idee).

Vorig jaar had ik naast mijn Goodreads challenge de challenge om 10 klassiekers te lezen. Ik geloof dat ik alleen Anna Karenina gelezen heb als klassieker en dat het daarbij is gebleven. Auch, pijnlijk. Die challenge ga ik niet nog een keer herhalen. Ik denk dat 10 een beetje ambitieus is. Toch wil ik de klassiekers wel in gewijzigde vorm terug laten komen. Ik introduceer dit jaar namelijk de 3×5 challenge!

readingchallenge
Lees verder

Of je het wilt of niet, 2015 is al schrikbarend ver gevorderd. Stiekem vind ik het enorm eng dat de tijd zo snel gaat, maar aan de andere kant ben ik ook weer iemand die graag naar dingen toeleeft, graag naar dingen uitkijkt. En er zijn in 2015 zoveel dingen gebeurd waar ik naar uit keek. En momenteel kijk ik weer naar allemaal andere dingen uit (waarvan de eerste mijn weekendje Florence en Pisa in november is!). Want ja, het is alweer bijna november. Mijn eerste tentamenweek staat alweer bijna op de stoep en voor je het weet is het kerstvakantie. Een goed moment dacht ik, om eens na te gaan wat ik dit jaar eigenlijk nog wil bereiken op leesgebied.


Lees verder

Toen ik begon met deze blogpost was mijn doel: het beste boek van de eerste helft van 2015. Maar het scheen dat ik niet kon kiezen. Daarom heb ik er maar een top 3 van gemaakt (en eigenlijk wilde ik er een top 4 van maken, maar ik heb me weten in te houden!). Ik heb nu namelijk 20 boeken op mijn goodreads challenge staan (doel 50, 3 boeken achter op schema, maar ik heb goede hoop boek nummer 21 voor of in het weekend uit te lezen) en ook is juni alweer ver gevorderd. Hoog tijd voor een tussenstand-top!

Voordat ik goodreads erbij pakte, was ik al aan het nadenken: welk boek vond ik het beste tot nu toe uit 2015? Mijn eerste reactie was: geen boek was zo geweldig als Augustus van John Williams,  mijn favoriete boek van 2014. Eigenlijk kon ik zo 1,2,3 helemaal niet noemen wat mijn favoriete boek was van 2015. Had geen enkel boek zo’n diepe indruk op me weten te maken? Ik pakte goodreads erbij en niets was minder waar. True, geen boek was zo bijzonder en speciaal voor mij als Augustus vorig jaar voor mij was, maar toch zaten er pareltjes tussen die ik echt geweldig vond. Ik zal jullie niet meer in spanning houden. Het voorpraatje is voorbij. Hier mijn top 3 boeken voor de eerste helft van 2015:


Lees verder

Vandaag (of tenminste de dag waarop ik deze blogpost heb geschreven) heb ik een email van Goodreads gekregen. En dat drukte me weer met de neus op de feiten: we zitten al over een kwart van het jaar! Voor je het weet zitten we alweer op de helft van 2015. Voor je het weet is het zomervakantie. En voor je het weet is die alweer voorbij.


Lees verder

Mijn goodreads challenge staat dit jaar op 50 boeken, net als vorig jaar (en dat jaar daarvoor las ik ook al in de 50 boeken). Het is dus niet echt een onredelijke challenge zou je zeggen? Vorig jaar rond deze tijd liep ik al dik voor op mijn challenge. Dat kwam vooral doordat ik vorig jaar in januari in een ‘Vampier Academy sprint’ zat, waarin ik in een paar weken alle 6 de boeken had gelezen. Maar dit jaar had ik niet zo’n vlugge start.

Lees verder

Zo na kerst is de tijd van terugblikken pas écht begonnen. 2014 was voor mij een heel ander jaar dan 2013. In (begin) 2013 zat ik nog op de middelbare school -en moest daardoor verplichte boeken lezen!- en in 2013 leerde ik het YA genre pas echt kennen. In 2014 is mijn blog heel erg gegroeid (naar meer dan 300 bloglovin’ en meer dan 400 twitter volgers, thank you guys!). Qua leessmaak ben ik aan de ene kant nog verder en verder in YA gedoken, heb ik via recensie-exemplaren ook weer hele andere soort boeken ontdekt en aan het eind van 2014 heb ik besloten me meer op andere genres te richten dan alleen op YA. Vandaag heb ik voor jullie een top 10 (in willekeurige volgorde) van de boeken die ik in 2014 heb gelezen. Benieuwd naar mijn favoriete boeken van 2013? Klik dan hier.

Lees verder

Ja, je leest het goed, ik heb mijn reading challenge van goodreads voltooid! Mijn doel was 50 boeken en afgelopen zondag is de teller op 50 gesprongen! Maar.. uh.. Sanne.. je realiseert je dat het eind oktober is hè en niet eind december? Uh. Ja. Ik heb vooral in het begin van 2014 erg veel gelezen dus vandaar dat ik ‘te vroeg’ klaar ben. Maar ga je je Challenge niet verhogen dan? Nee, daar hou ik niet zo van. Als ik me een doel heb gesteld, ga ik dat niet steeds aanpassen. Ik ga nu gewoon lekker zonder “challengedruk” lezen. Dat is ook wel eens ontspannend :). Welke 50 boeken heb ik dan gelezen?


Lees verder

Waar ik vorig jaar vond dat de Goodreads Reading Challenge me al genoeg hoofdbrekens kostte, heb ik besloten naast een Reading Challenge ook nog een ABC challenge omtrent boeken ga doen. Veel van jullie zullen deze challenge wel kennen, maar voor degene die er nog nooit van gehoord hebben: met de ABC challenge daag je jezelf uit om in het jaar boeken te lezen die met alle letters van het alfabet beginnen. Het is dus de bedoeling dat je een boek leest dat begint met A, een boek dat begint met een B, met een P, een T, een Z etc. etc.

Lees verder