In de tijd dat jullie lagen te bakken in de zon was ik met mijn studievereniging op reis naar Napels! Maandagavond laat landde ik weer op Schiphol en met mijn treintje koerste ik weer naar huis. Compleet uitgeput, met geen stem meer over, maar toch ook zeer voldaan. Hoe vond ik de reis? Napels als stad vond ik geen mooie plaats. Ik vond het onguur en voelde me eigenlijk een beetje onveilig. De andere bestemmingen die we hebben bezocht vond ik dan wel prachtig. Ik wil al jaren naar Pompeii en mijn enorm hoge verwachtingen zijn helemaal waargemaakt. Ik heb nog nooit zo’n grote opgraving bezocht.

Woensdag vertrokken we vroeg vanaf Schiphol. Het was goedkoper om via Rome te vliegen dus we hadden een kleine tussenstop op Roma Termini voordat we de trein naar Napels zouden pakken. Ik maakte graag van de gelegenheid gebruik om een museum te bezoeken (voor de derde keer, maar dat weet niemand). Die avond zijn we na onze eerste pizza te hebben gegeten op zoek gegaan naar Italiaans ijs en liepen we langs de zee.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lees verder

Als je dit leest zit ik of nog in het vliegtuig of ben ik in het hopelijk zonnige Italië geland. Ook al wordt het in ons kikkerlandje ook mooi weer, ik ga op zoek naar cultuur en dan vooral Romeinse opgravingen in het zuidelijke Napels! Met de studievereniging van Grieks en Latijn en de andere oudheidstudies ben ik mee met de buitenlandse reis. We slapen in Napels, maar gaan naast deze stad ook Pompeii, Herculaneum en andere opgravingen opzoeken.

pompeii
Lees verder

Op De Pagina Omslaan heb ik er al zoveel over gespamd als ik kon. Ik was ook dolgelukkig dat ik 20-22 november een weekendje naar Florence en Pisa ging! Voor een spotgoedkoop prijsje vloog ik vrijdag 20 november samen met mijn vriend naar het vliegveld van Pisa. Met alleen een rugzak met de noodzakelijkste dingen, zelfs mijn (best wel grote en zware) camera had ik thuis gelaten. Zo konden we makkelijk overal lopen op onze laatste dag zonder de hele tijd met een koffer te moeten zeulen. Zaterdagochtend vroeg liepen we vanuit ons hotel naar het treinstation van Pisa en gingen we op weg naar Florence! De weervoorspelling: regen, regen, enorm veel regen. En toen we in Florence waren.. ja.. toen was het meteen raak met de regen!

De foto’s zijn met mijn iphone gemaakt, dus niet van de kwaliteit die ik met mijn Olympus Pen had kunnen maken.. Maar alsnog zal het hopelijk een goede impressie geven van wat ik het weekend allemaal heb gedaan!

IMG_3664
Lees verder

Ik hou ervan om weg te zijn uit mijn standaardomgeving. Niet omdat ik mijn standaardomgeving niet leuk vind, maar omdat ik rusteloos word als ik te lang op dezelfde plek ben. Daarom ben ik dol op reizen. Tot nu toe is dat reizen (dankzij de portemonnee) alleen nog maar in Europa geweest, maar ik denk niet dat dat iets uitmaakt. Hoe ver of hoe vaak weg bepalen niet of jij een echt reislustig iemand bent. Dat bepaalt je mindset. En die van mij.. is naar mijn mening toch echt wel die van een traveller.

Omdat ik van reizen hou en ervan droom volg ik verschillende travel blogs. Op World of Wanderlust las ik gisteren het volgende artikel: Life is not meant to be lived in one place. En eigenlijk werd ik geraakt door dat artikel. Want een paar jaar geleden zag ik mezelf ook nog gewoon een toekomst hebben in het midden van Nederland, met een leuke baan en huisje, boompje, beestje (hoewel daarbij ook het reizen hoorde). Maar in de afgelopen 2-3 jaar heb ik het gevoel dat mijn wereldbeeld groter is geworden. Dat ik me meer heb verdiept in de mogelijkheden die er zijn. En er zijn zoveel meer mogelijkheden.
Lees verder

Maandag konden jullie deel 1 lezen van mijn terugblik op de vakantie. Daarin vertelde ik over mijn vakantie naar de Provence en mijn meteen daaropvolgende summer school naar Rome. In augustus begon de vakantiepret vervolgens weer met eerst een summerschool en daarna nog een relax-vakantie.

Venetië (9 augustus – 16 augustus)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op 9 augustus stond de volgende summerschool op het programma. Deze was georganiseerd door het honoursprogramme van de vu en de uva, dus in tegenstelling tot in Rome kende ik nu iemand! We waren kamergenootjes en ik heb echt een heerlijke week gehad! Het was de eerste keer dat ik in Venetië was en je snapt dat ik in een continue staat van euforie was toen ik door het Canal grande aan het varen was. Waar ik Rome de mooiste stad op aarde vind, is Venetië de meest sprookjesachtige. Deze summerschool stond in het teken van romans. In de ochtend hadden we college over het desbetreffende boek, ’s middags hadden we een excursie en ’s avonds keken we een boekverfilming. En tussendoor pakte ik iedere vrije minuut om de highlights (en de mindere bekende wegen en wateren) van Venetië te verkennen.
Lees verder

Welkom bij Sannes wrap up van de zomervakantie. In deze twee blogposts (want er komt nog een deel 2) zal ik nog even fijntjes vertellen waar ik ben geweest deze vakantie, wat ik heb gedaan, en natuurlijk wat ik heb gelezen. Ik ben deze vakantie naar vier verschillende plekken geweest en mag me daar heel erg gelukkig om prijzen. Twee van de vier vakanties waren summer schools, dus misschien niet helemaal relaxvakanties, maar net zo leuk (misschien nog wel leuker?). De vakantie was ook de ideale gelegenheid om de achterstand op mijn reading challenge in te halen (wat ik dan ook met succes heb gedaan!) en ook om de boeken te lezen voor mijn summerschool naar Venetië. Pas wel op: deze blogpost bevat (voor mijn doen) vrij veel foto’s!

Provence (29 juni – 6 juli)OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Lees verder

Ik heb het de laatste weken bijna continu gehad over mijn summer school naar Venetië (o.a. hier) en helaas ben ik nu alweer terug van die trip. Wat ik in die week precies gedaan heb, zal ik nog een keer samenvatten in een speciale fotoblogpost (ik beloof dat ik het niet zal vergeten, ik laat jullie gewoon nog even in de spanning), maar vandaag wil ik een boekig aspect van mijn reis naar Venetië aankaarten. Namelijk de boekhandel die zichzelf de mooiste boekhandel ter wereld noemt! Je vindt deze boekhandel niet op alle lijstjes met mooiste boekhandels die je op het internet kan vinden, maar toch had ik deze al vaak gespot. Één ding is zeker: Libreria Acqua Alta is een fantastische ervaring.
boekhandelvenetie7
Lees verder


Ik zal het in de openbaarheid gooien: als het aan mij ligt, dan hoeft mijn verjaardag niet gevierd te worden. En als je aan mij gaat vragen wat ik voor mijn verjaardag wil hebben, dan zal ik je 99 van de 100 keer vertellen: uhh.. eigenlijk hoef ik niets hoor. Maar vandaag (of eigenlijk gister als deze blogpost online gaat) vroeg mijn zus me wat ik voor m’n verjaardag wilde hebben en ik zei: een travel journal! (In case you’re curious: 9 juni is de grote dag).
Lees verder

Zoals ik al eerder zei over Londen, vind ik wandelen langs de Thames geweldig. Ik ben in maart van de Houses of Parliament naar de Tower Bridge gelopen. Het was zaterdagmiddag, de zon scheen en het was gezellig druk op de boulevard. Veel toeristen, maar ook een boel locals die lekker gingen wandelen met hun kinderen of probeerden hardlopend zich een weg te banen door de mensen. Zoals ik hierboven al zei begon ik bij de Houses of Parliament en daar stak ik dan ook de brug over naar de andere kant van de Thames zodat ik een prachtig uitzicht had. Onderstaande foto’s zijn trouwens niet van mij, onderaan staan de bronnen!


Lees verder