After four harrowing years on the Western Front, Tom Sherbourne returns to Australia and takes a job as the lighthouse keeper on Janus Rock, nearly half a day’s journey from the coast. To this isolated island, where the supply boat comes once a season and shore leaves are granted every other year at best, Tom brings a young, bold, and loving wife, Isabel. Years later, after two miscarriages and one stillbirth, the grieving Isabel hears a baby’s cries on the wind. A boat has washed up onshore carrying a dead man and a living baby. 
Tom, whose records as a lighthouse keeper are meticulous and whose moral principles have withstood a horrific war, wants to report the man and infant immediately. But Isabel has taken the tiny baby to her breast. Against Tom’s judgment, they claim her as their own and name her Lucy. When she is two, Tom and Isabel return to the mainland and are reminded that there are other people in the world. Their choice has devastated one of them. 

Zondag plaatste ik al een blogpost over The Light Between Oceans. Een tijd geleden kocht ik dit boek doordat ik was aangetrokken tot de prachtige hardcover en de positieve recensies. Bovendien wordt het boek nu ook verfilmd. En omdat ik meer uit mijn eigen boekenkast aan het lezen ben, pakte ik The Light Between Oceans uit de kast. En ik heb zeker geen spijt gehad, dit boek was bovendien ook niet een gevalletje ‘ik wou dat ik het eerder had gelezen‘.

Lees verder


Bedankt Uitgeverij Xander voor het sturen van dit recensie-exemplaar!

Sinds zeven maanden voelt Elsa niets meer: geen kou, geen honger, geen pijn en vooral geen angst. Ze is in coma. Thibault wordt gekweld door verdriet en woede, sinds de dag dat zijn broertje een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij twee jonge meisjes omkwamen. Als hij – geteisterd door slaaptekort – de verkeerde ziekenhuiskamer binnenloopt, ziet hij Elsa roerloos in haar bed en besluit tegen haar te praten. Ze praat niet terug, maar hij weet zeker dat ze hem hoort. Terwijl de doktoren, vrienden en familie hun hoop voor Elsa’s herstel verliezen, groeit in Thibault juist de overtuiging dat ze voor elkaar bestemd zijn. ‘Ik ben er’ is een hartverscheurend liefdesverhaal.

Ik hoorde de postbode moeite doen om iets in de brievenbus te proppen. Uiteindelijk hoorde ik een plof. Ik wachtte 10 seconden, zodat de postbode al onderweg zou zijn naar het volgende huis en rende vervolgens naar de deur. Een pakketje! Ik pakte het pakketje op en maakte het nieuwsgierig open. Ik was verbaasd toen ik Ik ben er opeens aantrof. Ik las de achterkant ik dacht: oh, oke. Ik weet niet of dit iets voor mij is? Maar ik begon vol goede moed en weet je.. ik vond dit boek veel leuker dan ik had verwacht.
Lees verder


In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martín, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog.
David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt als kind verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daar stuit hij op het sinistere, religieuze boek Lux Aeterna, verschenen bij de Parijse uitgever Andreas Corelli – Davids opdrachtgever – en geschreven door ene Diego Marlasca. Ooit behoorde Davids huis met de toren toe aan deze onfortuinlijke advocaat, die zich geheel op het schrijven toelegde, tot hij onder duistere omstandigheden thuis om het leven kwam. Spoedig blijken er tussen hemzelf en Marlasca meer parallellen te bestaan dan David kon vermoeden…

Twee jaar geleden rond dezelfde tijd las ik het eerste deel in deze serie: De schaduw van de wind, een boek waar ik lyrisch enthousiast over was. De boeken in de serie zijn los van elkaar te lezen, maar hebben het kerkhof van verloren boeken gemeen, dat in ieder boek een belangrijke rol speelt. Toen ik na twee dagen Barcelona neerplofte voor een weekje strand begon ik Het spel van de engel te lezen, een boek dat zich in Barcelona afspeelt. Het feit dat ik er net geweest was gaf het wel zeker een extra dimensie.
Lees verder


John zou er alles voor geven om de liefde van zijn leven nog één keer te kunnen zien. Opeens wordt zijn wens op onverklaarbare wijze werkelijkheid: Mary, de vrouw van wie hij jaren geleden voor eeuwig afscheid had moeten nemen, is terug in zijn leven. Maar hoe? En vooral: waarom? Al snel komt John tot een pijnlijke ontdekking: Mary zit in de problemen. In een race tegen de klok moet hij antwoord zien te vinden op de vragen die alles met elkaar verbinden. Kan hij Mary helpen? Is het allemaal echt? En wie is toch die geheimzinnige Tucker, die alles in werking heeft gezet? Op zoek naar zichzelf en de waarheid raakt John verwikkeld in een bijzonder avontuur, waarin liefde en opoffering voor hem een nieuwe betekenis krijgen. Mét zijn Mary. Voorgoed. Of toch niet?

Een paar weken geleden benaderde de schrijver van dit boek, Martin Gijzemijter, me of ik zijn boek wilde lezen en een recensie wilde schrijven. De flaptekst klonk erg intrigerend dus ik hapte toe. Het boek begint misschien wat ongewoon: er komt een man langs bij John die zichzelf God noemt. Maar John mag hem ook wel Tucker noemen. Voordat ik in Dansen met herinneringen begon was dit het deel waar ik het meeste over had gehoord, sommigen vonden het een beetje raar, maar ik vond het eigenlijk mooi. Of Tucker nu wel of niet God is, het maakt niet, ik vond zijn rol één van de beste uit het verhaal.
Lees verder


Bartholomew Neil is negenendertig, woont bij zijn moeder en heeft als zij overlijdt, geen idee hoe hij verder moet. Als Bartholomew in zijn moeders spullen een brief van Richard Gere vindt, begint hij brieven te sturen aan de wereldberoemde acteur, in een wanhopige poging zijn verdriet een plek te geven. Ondertussen maken buurtbewoners zich zorgen om Bartholomews toestand. De priester en een bibliothecaris besluiten de eenzame Bartholomew mee te nemen en op zoek te gaan naar zijn biologische vader. Deze zoektocht brengt ze een avontuur, een roadtrip, vriendschap en veel meer dan ze ooit hadden durven dromen.

Toen ik dit boek thuisgestuurd kreeg, was mijn eerste gedachte: hmmm vind ik dit wel leuk? Ik lees namelijk niet zoveel (bijna geen) hedendaagse romans. Het boek kwam dan ook onderop mijn recensiestapel. Ik begon er in in de trein en dacht de eerste paar pagina’s: wat is dit, wat ben ik aan het lezen? Ik moest me er echt toezetten om verder te lezen. Maar toen.. toen werd ik aangenaam verrast. Ik kwam eigenlijk pas echt in het verhaal toen Max verscheen. Ik had niet verwacht dat Alice.. Nee, echt niet. En dat vond ik zo geweldig dat ik toen verder en verder wilde lezen.
Lees verder


Na de dood van haar man leeft Mary McAllister in isolement in haar witte huis dat uitkijkt over het stadje Mill River. Haar contact met de buitenwereld is beperkt tot de post, de tv en het uitzicht vanuit haar raam. De inwoners van Mill River vinden het witte huis in de verte mysterieus en weinig mensen hebben Mary ooit ontmoet. Alleen de oude priester Michael O’Brien kent Mary – en ook haar geheim. Als dat eenmaal aan het licht komt, zal het leven van de inwoners van Mill River ingrijpend veranderen.

Het verlangen naar Mill River is een boek waar je doorheen vliegt. Voor je het weet zit je midden in het verhaal en leef je mee met Kyle, Claudia, O’Brien, maar vooral Mary. Het was een boek dat ik in het paasweekend heb uitgelezen. Lekker in de zon. Het is dat boek dat ondanks sommige heftige gebeurtenissen, heel hartverwarmend werkt.

Dit boek wordt op een hele slimmer manier vanuit het heden en verleden verteld. We beginnen het verhaal met de dood van de oude mevrouw Mary McAllister, die altijd al in dat grote witte huis woonde en wie niemand ooit zag. Terwijl de overige bewoners uit het dorp Mill River verder gaan met hun leven, gaan we terug in de tijd naar het begin van de Tweede Wereldoorlog, naar Mary’s jeugd.
Lees verder


Hannah is wel toe aan een heerlijk rustige zomer, dus gaat ze samen met haar broer Ben naar het vakantiehuisje van hun moeder in Arizona. Daar loopt ze Josh, de oude jeugdvriend van Ben, na jaren weer tegen het lijf. De kleine jongen uit het Navajo-reservaat is plotseling niet zo klein meer, en Hannah voelt meer voor de volwassen Josh dan alleen maar vriendschap. Al snel is het gedaan met de rust. Nacht na nacht wordt Hannah geplaagd door vreemde nachtmerries over het verleden van de Navajo’s en griezelige schimmen die haar achtervolgen. De schaduwen komen steeds dichterbij… en waarom komt Josh ook in haar dromen voor?
Soms is het verleden nog niet echt voorbij.

Even terug werd ik benaderd door Jen Minkman of ik interesse had in het leven van haar boek. Het verhaal over de Navajo’s sprak me wel aan en ik zei dan ook volmondig ja op het aanbod. Iets meer dan een week geleden begon ik tijdens een lange treinreis in dit boek. Helaas viel het begin me een beetje tegen. Het begin is wat traag en er gebeuren eigenlijk steeds dezelfde dingen. Hannah komt in het vakantiehuisje van haar moeder en doet dit met deze vriendin, dat met die vrienden, heeft alweer een barbecue etc. etc. Maar ondertussen is er ook Josh. Die weliswaar een stuk jonger is dan zij, maar toch ook erg aantrekkelijk. In het begin vond ik het maar niks dat Josh zo’n stuk jonger was dan Hannah. Maar later had ik daar eigenlijk niet meer zo’n last van (maar dat begrijp je waarschijnlijk wel als je het boek ook gelezen hebt).
Lees verder

In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wordt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meergenomen naar de geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen. Vanaf dat moment neem Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven voor een zekere Julián Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver . En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.
Je weet het misschien wel, meestal spelen mijn favoriete romans zich een paar honderd jaar eerder af, maar door De schaduw van de wind was ik al snel gegrepen. Ik had gehoord dat dit boek een heel goed boek was en ik vind het ook altijd leuk om boeken te lezen die zich afspelen in plaatsen waar ik ben geweest. Barcelona vond ik echt een geweldige plaats en ik hoopte in dit boek daar nog wat indrukken op te doen. Voeg daar nog eens bij dat de achterflap erg spannend klinkt en ik was verkocht.
Lees verder