Event: Huwelijksreceptie Tahereh Mafi en Ransom Riggs

Categorieën Event

19 februari kreeg ik een uitnodiging van Blossom Books, de uitgeverij van de boeken van Tahereh Mafi. Samen met Uitgeverij Clavis (van de boeken van Ransom Riggs) zouden zij 21 maart samen een boekenpresentatie en tegelijk huwelijksrecepties organiseren voor het schrijverspaar Tahereh Mafi en Ransom Riggs. En ik, ja ik mocht erbij zijn! Ik vroeg vriendin Lotte mee van de middelbare school en samen met nog een stel meiden spraken we af op Amsterdam centraal. Toen iedereen gearriveerd was (het duurde even voordat Lilian ons gevonden had ;p) gingen we nog snel even naar de Mac en op naar het event!

Nadat we met z’n allen met een toost op de foto waren gegaan, gingen eindelijk de deuren van de ‘bioscoopzaal’ open waar het Skype gesprek zou plaatsvinden. Aangezien ik als pers was uitgenodigd waren er twee plekken op de tweede rij gereserveerd voor Lotte en mij. Ik had gewoon bijna de beste plekken van iedereen (opschepper..) en zat naast twee afgevaardigden van uitgeverij Clavis die erg nieuwsgierig waren wie nou depaginaomslaan.nl was. Nou, dat was ik!

Allereerst werd verteld waarom de boeken in het Nederlands zijn uitgegeven en kregen we nog wat feitjes te horen. Zo had Vrees me eerst een andere titel (Duizend scherven van mij), maar aangezien deze niet bij de nieuwe Amerikaanse cover (die met dag oog) paste, kozen ze voor Vrees me. Ook was de correctie van Vrees me erg moeilijk. Waar geen punt stond, moest ook geen punt staan én wat dachten jullie van de tatoeage van Warner waar Ignite me op staat? Die is uiteindelijk niet vertaald omdat hij zoveel meer betekenis heeft! Achter de boeken van Ransom Riggs zat weer een ander verhaal. Het boek was niet alleen opgevallen door het unieke gebruik van foto’s, maar ook door de hoofdpersoon, Jakob.

Toen begon het Skype gesprek met Ransom Riggs en Tahereh Mafi. Die twee zijn zo lief, schattig en grappig samen! Uit de zaal mochten we allerlei vragen stellen, nadat de ‘made of honor’ Laura een speech had gehouden. Zo luidde één vraag: Inspireren jullie elkaar bij het schrijven van boeken? Waarop Ransom antwoordde dat Tahereh hem iedere dag inspireerde (ahhhh). Maar ook vertelde hij dat de boeken er al eerder waren dan hun relatie. In het nieuwste boek van Ransom Riggs, Omhulde stad, zijn niet echt scenes geïnspireerd door Tahereh, maar meer bepaalde emoties. Natuurlijk had ik ook een vraag bedacht en toen de microfoon bij mij in de buurt kwam stak ik enthousiast mijn hand omhoog. Mijn vraag was (aan Tahereh) of Ransom meer op Warner leek of op Adam. Tahereh nam echt de tijd om mijn vraag te beantwoorden, zo geweldig! Ze vertelde dat het er heel erg vanaf hing hoeveel van de boeken ik had gelezen. Zo is Warner in het eerste deel.. tja, wat moeten we daar van zeggen.. een klootzak? Maar later… later is Warner geweldig (dat laatste zijn mijn woorden, Team Warner!). Tahereh besloot dat Ransom zijn eigen persoon was. Hij is uniek (maar als Tahereh toch zou moeten kiezen, dan zou hij qua uiterlijk toch meer op Warner lijken). Ik heb een heleboel aantekeningen gemaakt van alle vragen, dus als jullie nieuwsgierig zijn naar een uitgebreidere beschrijving het Skype Gesprek, laat dan even een reactie achter!

Het Skype gesprek duurde ongeveer 40 minuten waar we niet alleen hun kat kregen te zien maar zelfs een mini tour door hun huis en ik heb ook nog wat schrijftips opgedaan! Toen we gedag hadden gezegd was er een korte paneldiscussie met verschillende bloggers en vervolgens konden we de boeken kopen, taart eten, een polaroidfoto maken voor in het huwelijksboek en natuurlijk gezellig kletsen! Ik heb geen boek gekocht, maar wel een te gekke mok (en ook kregen we nog een goodie bag)! Ook ben ik met Emmy, Lilian en Lotte op de foto gegaan en hebben we een heleboel gekletst. Het was echt een te gekke avond en ik heb allemaal lieve boekenliefhebbers leren kennen. Ik vond het super!

Ik wil Blossom Books hartelijk bedanken voor de uitnodiging en natuurlijk ook (samen met Uitgeverij Clavis) voor het organiseren van dit te gekke evenement! Als jullie een andere auteur weten te strikken voor een Skype gesprek of iets anders, dan geven jullie het wel door toch?  

Als jullie nieuwsgierig zijn naar de boeken: de recensie van Vertrouw me zal Woensdag verschijnen en momenteel ben ik ook bezig in het eerste deel van de serie van Ransom Riggs, so stay tuned!

4 gedachten op & ldquo;Event: Huwelijksreceptie Tahereh Mafi en Ransom Riggs

  1. Leuk verslag!:) Die mok heb ik ook gekocht, echt een geweldige mok. En leuk dat mijn naam erin staat:) Ik vond Tahereh & Ransom ook echt mega schattig en grappig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.