Recensie: The One – Kiera Cass

Titel: The One
Auteur: Kiera Cass
Serie: The Selection #3
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 323
Jaar: 2014

The Selection changed America Singer’s life in ways she never could have imagined. Since she entered the competition to become the next princess of Illéa, America has struggled with her feelings for her first love, Aspen–and her growing attraction to Prince Maxon. Now she’s made her choice . . . and she’s prepared to fight for the future she wants.

Mag ik zeggen: EINDELIJK? Want ja, eindelijk heb ik het slot van the Selection trilogie gelezen, een trilogie die mij in de ban van Young Adult bracht en een trilogie waar ik bij kon wegzwijmelen. Van de zomer verschijnt deel één ook in het Nederlands, dus nu hebben degenen die alleen Nederlands lezen ook geen smoesjes meer. Want deze serie MOET je lezen. Al eerder plaatste ik de recensies van The Selection, The Prince en The Elite.

De covers van deze serie zijn ronduit prachtig. Ik heb weer moeten zwijmelen bij The One. En die jurk, ik bedoel voordat ik ging lezen had ik al bepaalde gedachten over de afloop van het verhaal.. Met nog maar vier meiden over wordt de competitie om Maxon’s hand steeds heviger. Is America The One voor Maxon of één van de andere drie? En wat moet er gebeuren aan de dreiging van de rebellen?

The Elite had ik een paar weken nadat het boek uit was gekomen gelezen en daardoor was het al een tijd gelezen sinds ik voor het laatst in de wereld van America (de persoon, niet het land) was gedoken. In het begin moest ik even wennen aan Maxon. Want Maxon is, net als America, vrij besluiteloos. Kan moeilijk knopen doorhakken. Maar na een paar hoofdstukken was ik weer terug bij mijn oude mening: Maxon is mijn schatje. De momenten tussen America en Maxon vond ik gewoon geweldig. Vooral de regenscene. Zo schattig!

Maar er is meer concurrentie. Maxon schijnt ook een zwak te hebben voor Kriss. En hoewel ik haar in The Elite een heel sympathiek personage vond en ik haar na America Maxon misschien wel het meeste had gegund, kon ik haar in The One niet uitstaan. Ze zat de hele tijd van: ohh ik hou van Maxon blabla. En ik, zo meegesleept door de serie als ik was, kon alleen maar denken: hij is voor America, blijf van hem af. Een ander van de overgebleven dames blijkt zich opeens te ontwikkelen tot een geweldige vriendin voor America. Totaal onverwacht! Maar er gebeuren nog veel meer onverwachte dingen…

Naast die ‘onverwachte dingen’ komen de rebellen eindelijk meer in beeld. En hoewel het verhaal zich nog steeds voornamelijk binnen de muren van het paleis afspeelt, krijgen we wel meer informatie over de rebellen en krijgen we ook hun menselijke kant te zien. Er wordt nog steeds niet heel veel aandacht aan besteed en dat had misschien wel verder uitgewerkt kunnen worden, maar aan de andere kant stoorde ik me er niet aan, want het verhaal draait natuurlijk echt om Maxon en America.

The One was voornamelijk een feelgood dystopian (dat genre heb ik bij deze uitgevonden). Het was romantisch met Maxon, maar ook girlish met de andere meiden (die middag met de camera <3). Het was afscheid nemen van het paleis, van de overige Elites en toewerken naar de beslissing die aan het einde van het boek genomen moet worden. Het einde is wat abrupt (en één ding had niet gehoeven Kiera Cass, echt waarom?!), maar ik vond het een goede beslissing. Hoe had anders alles opgelost moeten worden?

Ik ben fan van deze serie. Helemaal fan. Ik hou van Maxon, ik hou van het idee van The Selection en hoewel dit verhaal misschien niet perfect was heb ik er ongelofelijk veel leesplezier aan beleefd. Ik moest maar verder en verder lezen en het boek was zo uit. En nog steeds heb ik een blij gevoel als ik aan The One denk. Daarom verdient dit boek ★★★★★

5 reacties op “Recensie: The One – Kiera Cass

  1. Goede recensie! Ik heb het boek zelf net uit en kan mij er goed in vinden. Die middag met de camera was echt leuk :). En die onverwachte vriendschap ook! Zoveel goede woorden heb ik over voor dit boek.

  2. Pingback: Waarom ik geen zin meer heb in The Selection Series | De pagina omslaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>