Recensie: Crown of Midnight – Sarah J. Maas

Categorieën Engels,Young Adult

Titel: Crown of Midnight
Auteur: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #2
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 420
Jaar: 2013

From the throne of glass rules a king with a fist of iron and a soul black as pitch. Assassin Celaena Sardothien won a brutal contest to become his Champion. Yet Celaena is far from loyal to the crown. She hides her secret vigilantly; she knows that the man she serves is bent on evil. Keeping up the deadly charade becomes increasingly difficult when Celaena realizes she is not the only one seeking justice. As she tries to untangle the mysteries buried deep within the glass castle, her closest relationships suffer. It seems no one is above questioning her allegiances—not the Crown Prince Dorian; not Chaol, the Captain of the Guard; not even her best friend, Nehemia, a foreign princess with a rebel heart. Then one terrible night, the secrets they have all been keeping lead to an unspeakable tragedy. As Celaena’s world shatters, she will be forced to give up the very thing most precious to her and decide once and for all where her true loyalties lie…and whom she is ultimately willing to fight for.

Deze zomer ben ik dan toch eindelijk begonnen in de Throne of Glass serie van Sarah J. Maas. Iedereen schijnt er dol op te zijn. Deel 1 vond ik heel vermakelijk om te lezen en er speelde zeker een fangirl gehalte op, maar het was niet mijn perfecte fantasy YA boek, anyway je kan de recensie hier lezen en ik ga verder met boek twee! Kunnen we ook even een momentje stilstaan bij de prachtige covers van deze serie?

Celaena heeft, hoe onverwacht, de competitie gewonnen. Maar nu speelt ze alleen maar een nog gevaarlijker spel wanneer ze voor de koning verdachten moet vermoorden. En dat is niet het enige wat in Celaena’s leven speelt: haar liefdesleven is een belangrijk punt en dan hebben we ook nog de rebellen: wil Celaena meedoen of niet?

Kijk. Dit boek is verslavend. Heeft een enorm fangirlgehalte. En de romance die duidelijk bloeit tussen Chaol en Celaena is cute. Je moet verder en verder lezen. Wel vond ik dat Celaena in Crown of Midnight minder geloofwaardig was. Ik had in mijn hoofd een koelbloedige moordenaar. En nouja.. dat valt tegen. Ik weet niet. Celaena komt persoonlijk toch minder sterk op mij over. In Throne of Glass leek ze alles makkelijker aan te kunnen. In Crown of Midnight bespeur in wat meer vermoeidheid. Dat ze het allemaal zat is.

Dorian echter was mijn held van het verhaal. Die jongen heeft zoveel diepgang en ik wou dat er in Crown of Midnight veel en veel meer aandacht aan hem besteed zou worden. Want hij maakt zulke interessante ontwikkelingen door. Zowel persoonlijk als… well you’ll know if you read the book. Ik was eerlijk gezegd nieuwsgieriger naar Dorian dan naar Celaena. En Chaol.. Hij is gewoon té eervol.

Het ‘magiegebeuren’ in het verhaal was goed beschreven, spannend, onverwacht en het weinige wat ik echt origineel vond. Bij de stukken van Celaena’s ‘onderzoek’ hield ik mijn adem in. Hier zit de kracht van het verhaal. Hoewel de kracht van het verhaal ook te vinden is bij de momenten tussen Chaol en Celaena. Ik ben niet team Chaol, maar ik vond het wel allemaal heel cute!

Het einde. Was. Zo. Voorspelbaar. Of nouja misschien niet het einde, einde. Maar meer de conclusies die getrokken worden over Celaena. Ik wist het niet helemaal zeker, maar ik had al in het begin van boek 1 deze vermoedens en eigenlijk vind ik het minder leuk dat het zo is. Zo is ze minder gewoon, snap je? En ik hield van de ‘gewone’ badass huurmoordenaar.

Ik heb veel kritiek op dit boek, maar toch wil ik benadrukken dat ik dit boek heel vermakelijk vond. Ik vind het alleen niet zo perfect als iedereen het in mijn omgeving schijnt te vinden. Crown of Midnight has it all: een geweldige romance, een badass hoofdpersoon en magische geheimen. Maar toch vertoonde Crown of Midnight naar mijn mening wat scheurtjes die zorgden dat ik het boek het volgende aantal sterren geef: ★★★★. Maar ik kijk toch echt wel uit uit naar het volgende deel!

4 gedachten op & ldquo;Recensie: Crown of Midnight – Sarah J. Maas

  1. Ik ben het helemaal eens met je recensie. Het eerste deel had ik binnen no-time uitgelezen, maar het tweede pakte me op de een of andere manier niet zoals de eerste wel deed. Ik had, net zoals jij, het idee van oké nu komt haar bad-ass kant naar boven. Ze draagt immers niet voor niets de titel: de beste sluipmoordenaar van Adralan, toch? Ik heb het boek dan ook niet uitgelezen, ik kon me er niet tot verzetten.
    Leuk trouwens dat plaatje uit de serie Vikings (zij is wel een bad-ass!!!!!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.