Reading Challenge: 10 classics in 2015

Categorieën Klassieker

1 januari plaatste ik een blogpost met daarin mijn boekige/blog voornemens van 2015. Daarin had ik mezelf al de goodreads reading challenge van 50 boeken gesteld. Maar ik heb een nieuwe extra challenge bedacht voor 2015. Ik had in de hiervoor genoemde blogpost ook gezegd dat ik meer classics wilde lezen en ik vond dat een uitgelezen kans voor een extra challenge! In 2015 ga ik 10 klassiekers lezen! Rereading meegeteld. 10 klassiekers betekent dus bijna iedere maand een klassieker. Ik ben al begonnen met Anna Karenina van Leo Tolstoy, een boek dat ik tot nu toe al helemaal geweldig vind en waar jullie zeker nog meer over zullen gaan horen!

Tien klassiekers. Klinkt aan de ene kant als een eitje. Maar aan de andere kant: Anna Karenina is bijvoorbeeld meer dan 800 pagina’s. Ik heb mijn goodreads reading challenge op 50 gezet. Dus eigenlijk is mijn plan dat één op de vijf boeken die ik lees een klassieker is. En dat vind ik best veel klinken!

Waarom klassiekers vraag je je misschien af? Klassiekers hebben een zekere charme, een aantrekkingskracht. Ze zijn oud, maar toch nog actueel. Ik vind het geweldig dat ze afspelen in oude(re) tijden, maar nog steeds actueel zijn en er een heleboel lessen uit te trekken zijn. En het taalgebruik, hoewel je er af en toe iets minder snel doorheen komt, is vaak prachtig. Hoeveel mooie quotes kan je wel niet uit klassiekers halen? Onderstaande quote vond ik ook echt helemaal waar.

Ik heb een heleboel klassiekers die ik graag nog wil lezen, maar ik ga me niet heel strikt aan een lijst houden. Het hangt af van wat ik voorhanden heb en waar ik zin in heb. Boeken die nog zeker op mijn to-be-read stapel liggen zijn: Jane Eyre, The Great Gatsby en 1984. Heb jij nog tips?

Wat is jouw favoriete klassieker? En heb jij dit jaar nog een speciale challenge?

7 gedachten op & ldquo;Reading Challenge: 10 classics in 2015

  1. Ik wil dit jaar ook wat meer klassiekers lezen, zowel van de Engelse als van de Nederlandse literatuur, maar ik wil me niet aan een bepaald nummer houden. Leuk doel, Anna Karenina wil ik ook ooit nog eens lezen!

  2. Ah leuk! Deze uitgaven zijn echt prachtig! Ik heb zelf van deze Barnes & Noble boeken Persuasion en Sense & Sensibility van Jane Austen en Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Tikkie prijzig, maar zeer de moeite waard! Oh, en als je de Graaf van Monte Christo nog nooit hebt gelezen: doen! Geweldig boek, zeker in de eerste lente zonnestralen. Ik wil mij binnenkort ook aan nieuwe klassiekers wagen: Animal Farm, maar ook Anna Karenina … Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.