Recensie: Vicious – V.E. Schwab

Categorieën Fantasy

Titel: Vicious
Auteur: V.E. Schaduw
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 364
Jaar: 2013
Grenre: Adult fiction, Fantasy, Paranormal
Book Depository: klik hier

Victor and Eli started out as college roommates—brilliant, arrogant, lonely boys who recognized the same sharpness and ambition in each other. In their senior year, a shared research interest in adrenaline, near-death experiences, and seemingly supernatural events reveals an intriguing possibility: that under the right conditions, someone could develop extraordinary abilities. But when their thesis moves from the academic to the experimental, things go horribly wrong. Ten years later, Victor breaks out of prison, determined to catch up to his old friend (now foe), aided by a young girl whose reserved nature obscures a stunning ability. Meanwhile, Eli is on a mission to eradicate every other super-powered person that he can find—aside from his sidekick, an enigmatic woman with an unbreakable will. Armed with terrible power on both sides, driven by the memory of betrayal and loss, the archnemeses have set a course for revenge—but who will be left alive at the end?

Ik zal jullie van tevoren waarschuwen. Hoe enthousiast ik in deze recensie ook over dit boek ga zijn, het boek was nog VEEL, VEEL, VEEL beter. Ik verzoek jullie nu vriendelijk om dit boek op bol.com of op de bookdepository (of ergens anders) te gaan bestellen. Bij voorbaat dank.

Victor en Eli zijn twee briljante geneeskunde studenten. Eli wil zijn pre-medicine afstudeerproject over EOs doen. ExtraOrdinaries. Niet dat mensen daar echt in geloven. EOs zijn mensen met bovennatuurlijke krachten. Eli denkt een verband te hebben gevonden tussen een Near Death Experience en ExtraOrdinaries. Maar als Victor voorstelt om te proberen ook een EO te worden gaat alles mis.

Alles aan dit boek was perfectie. Ik zal proberen om alles op te noemen wat geweldig was, maar ik zal vast dingen vergeten. Ten eerste: de opzet van het verhaal. Het verhaal switcht steeds tussen ‘nu’ (van twee dagen geleden naar de dag waarop alles gebeurt) en tussen tien jaar geleden, toen het experiment van Victor en Eli begon. Deze twee verhaallijnen lopen zo vloeiend en op de juiste manier in elkaar over. Alles wordt verklaard wanneer je er behoefte aan hebt. En de cliffhangers in het verhaal zitten ook precies op het juiste moment.

Vicious wordt (voor het grootste deel) verteld vanuit Victors perspectief. En de personages zijn nog het allerbeste uit dit verhaal. Eli en Victor hebben allebei ongelofelijk veel diepte, maar aan de andere kant kan je je ook weer heel gemakkelijk in ze inleven (of in ieder geval in Victor). Niemand in dit verhaal is goed. Victor is eigenlijk de slechterik. Ik zeg eigenlijk, want je kan hem niet echt de slechterik vinden. En ik vind het mooi dat daar mee wordt gespeeld. Maar ook de sidekicks in Vicious zijn goed neergezet: Mitch, Sydney en Serena hebben allemaal een nuttige functie in het verhaal. Alles wat gebeurt is nuttig. Alles dient het plot. En dat plot is ingenieus in elkaar gezet. Je weet wat het doel van Victor is, maar je hebt geen idee hoe hij dat wil gaan bereiken en je hebt geen idee hoe het verhaal zal aflopen.

Tot slot wil ik ook nog even mijn waardering uitspreken over het einde van Vicious. Aan de ene kant: URGH I NEED MORE! Hoe kan het verhaal hier eindigen?! Maar de vergelijking met een ander deel van het verhaal(waar ik ivm spoilers niet uitgebreider op in wil gaan), maakt er een mooi rond geheel van. Dit boek zou een standalone kunnen zijn, maar er zou ook nog een vervolg kunnen komen. Aan de ene kant hoop ik natuurlijk op een vervolg, maar aan de andere kant vond ik dit einde ook z’n eigen charme hebben. Ik weet in ieder geval dat ik dit boek in mijn leven nog veel en veel vaker wil ga lezen.

Ik kan je nu al vertellen dat Vicious in mijn top 10 boeken van 2015 zal horen en dat Victor een personage zijn dat ik nog lang bij me zal dragen. Vicious leest als een trein, is spannend, goed opgezet, met sterke dialogen en nog sterkere personages. Hup lezen! ★★★★

4 gedachten op & ldquo;Recensie: Vicious – V.E. Schwab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.