Recensie: A Darker Shade of Magic – V. E. Schwab

Categorieën Fantasy

Titel: A Darker Shade of Magic
Auteur: V.E. Schwab
Serie: A Darker Shade of Magic #1
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 400
Jaar: 2015
Genre: Adult fiction, Fantasy
Book Depository: klik hier

Kell is one of the last Travelers—rare magicians who choose a parallel universe to visit. Grey London is dirty, boring, lacks magic, ruled by mad King George. Red London is where life and magic are revered, and the Maresh Dynasty presides over a flourishing empire. White London is ruled by whoever has murdered their way to the throne. People fight to control magic, and the magic fights back, draining the city to its very bones. Once there was Black London—but no one speaks of that now.

Officially, Kell is the Red Traveler, personal ambassador and adopted Prince of Red London, carrying the monthly correspondences between royals of each London. Unofficially, Kell smuggles for those willing to pay for even a glimpse of a world they’ll never see. This dangerous hobby sets him up for accidental treason. Fleeing into Grey London, Kell runs afoul of Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She robs him, saves him from a dangerous enemy, then forces him to another world for her ‘proper adventure’. But perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, Kell and Lila will first need to stay alive—trickier than they hoped.

Eerder dit jaar las ik Vicious van V.E. Schwab, een boek waar ik ongelofelijk dol op was. Het eerste wat ik deed nadat ik het boek uit had was het volgende boek van de schrijfster reserveren: A Darker Shade of Magic. Toen ik het boek thuiskreeg kwam ik er niet aan toe om er meteen in te beginnen, maar ik nam het boek mee op vakantie en las het in no time uit.

Er bestaan verschillende parallelle universums met allemaal de stad London. Zo heb je Grey London (dat is ons universum, saai, zonder magie), Red London (een wereld vol magie en welvaart), White London (met magie, maar een wereld verdeeld door strijd) en vroeger had je ook nog Black London. Kell komt uit Red London en heeft een speciale gave: hij kan tussen de verschillende universums reizen. Niet alleen is hij een soort ambassadeur tussen de verschillende universums, hij is ook nog een smokkelaar van hebbedingetjes uit de verschillende Londons. En uh, dat laatste is niet helemaal volgens de wet. Maar dan gaat er iets mis.. En o ja, zakkenroller Delilah -Lila – Bard verschijnt ook nog eens op het toneel, die eigenlijk onmisbaar blijkt te zijn om alles tot een goed einde te brengen.

Ik hoop dat de wereld nu enigszins helder overkomt. Want de worldbuilding uit ADSoM (A Darker Shade of Magic) was geweldig. Het voelde heel natuurlijk aan en ik kon me ieder London ook heel goed voorstellen. Grey London, onze wereld, speelt zich ook niet af in het nu, maar in de 19e (?) eeuw en dat vond ik ook erg tof.

O, ik weet gewoon niet hoe ik deze recensie moet schrijven. Dit boek was een groot genot om te lezen. V.E. Schwab schrijft ongelofelijk goed: de wereld was prachtig geschetst, het plot was meesterlijk, de karakters hadden diepgang en vooral: de karakters hadden humor. Kell en Lila zijn een geweldig paar samen. Zo Kick-ass allebei! En paar als in goed duo. Niet als in liefdeskoppel. Want een liefdesverhaal is dit niet echt. De hoofdpersonen waren trouwens ook niet perfect (iets wat ik altijd erg waardeer). Dat merkte je vooral bij Kell. Maar ook zijn kleine zwaktes kon je hem vergeven. Want het maakte hem compleet.

Nog even terugkomend op het plot: het plot was zoveel meer dan ik verwacht had. Het was veel uitgebreider en gedetailleerder dan ik op het gehoopt. En het was ook behapbaar, je raakte de draad niet kwijt. ADSoM sluit niet af met een cliffhanger, maar je weet wel duidelijk dat eer een vervolg aan zit te komen. En dat is alleen maar positief. Want dit verhaal heeft alleen nog maar meer potentie. En ook met Vicious in m’n achterhoofd weet ik dat de schrijfster dit waar kan maken.

Vind ik dit boek beter dan Vicious? Dat weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik dit boek ongelofelijk geweldig vond en een van de beste fantasyboeken die ik ooit heb gelezen. De wereld wordt goed beschreven en geïntroduceerd, het plot is meesterlijk en de hoofdpersonen zijn geweldig. Dit boek is je tijd waard. Geloof me nou maar. ★★★★★

En, en, en? Wil jij dit boek ook lezen?

8 gedachten op & ldquo;Recensie: A Darker Shade of Magic – V. E. Schwab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.