Juli wrap up & Augustus TBR

Categorieën TBR,Wrap up

Oh my het is alweer augustus. Het is alweer augustus. Augustus! In juli was ik de eerste helft van de maand in het buitenland. Tot en met 6 juli zat ik in Frankrijk in de Provence en op 6 juli vloog ik naar Rome waar ik was tot 20 juli. En 29 juli had ik mijn rijexamen (niet voor de eerste keer, uhh..) en ik slaagde! Bovendien was juli de maand waarin ik keihard mijn achterstand van mijn reading challenge inhaalde met een totaal aantal gelezen boeken van 7!

Ik begon met A Darker Shade of Magic van V.E. Schwab. Een boek dat opnieuw bewijst wat een geweldige schrijfster V.E. Schwab is. Ik ging verder in de fantasy-sfeer met An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir, een fantasy met een wereld die geïnspireerd is op die van de Romeinen. Ook las ik eindelijk, na maanden op mijn TBR gestaan te hebben, Red Queen van Victoria Aveyard. Eenmaal weer in Nederland ging ik verder met mijn leeslijst voor mijn summerschool naar Venetië. Zo las ik Across the River and into the Trees van Ernest Hemingway, The Aspern Papers van Henry James en Death in Venice van Thomas Mann. Op de valreep, op 31 juli, las ik tenslotte nog The Wrath and the Dawn van Renee Ahdieh, een YA fantasy dat eigenlijk een hervertelling is van 1001 nachten.

Ga ik in augustus weer 7 boeken lezen? Ik twijfel. Maar meer dan 4 boeken is in ieder geval mijn doel. Casanova in Bolzano van Sandor Marai en Watermark van Joseph Brodsky gaan sowieso uit voor 9 augustus, want dan vertrek ik naar Venetië. Ook heb ik mezelf ten doel gesteld om verder te gaan met de boeken van Sarah J. Maas. Zo wil ik Heir of Fire lezen, het derde deel in de Throne of Glass serie en ook wil ik A Court of Thorns and Roses van dezelfde schrijfster lezen. Als ik aan nog meer boeken toekom, dan weet ik niet precies wat ik ga lezen. Waarschijnlijk een ander genre dan YA, want daar heb ik deze zomer alweer aardig wat van gelezen!

Welk boek dat jij in juli hebt gelezen is je het meest bijgebleven?

7 gedachten op & ldquo;Juli wrap up & Augustus TBR

  1. Wat gaaf dat je in Venetië bent geweest! Ik toevallig deze zomer ook voor het eerst, en wat een geweldige stad is dat! Dat boek Casanova in Bolzano lijkt me ook leuk, omdat ik deze zomer toevallig ook in Bolzano ben geweest! (Rondreisje met mijn vader). Fijne vakantie verder en veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.