Augustus wrap up & September TBR

Categorieën TBR,Wrap up

Juli was mijn leessprintmaand waarin ik de achterstand op mijn reading challenge nagenoeg inliep. Augustus was een iets mindere leesmaand, maar nog steeds was ik in staat om vier boeken te lezen. Ik begon met twee boeken die ik nog moest lezen voor mijn summerschool naar Venetië (note to self: dat essay moet over een week ingeleverd worden, oh shit): Casanova in Bolzano van Sandor Marai en Watermark van Joseph Brodsky. De eerste vond ik in het begin erg pakkend, maar daarna was het één grote monoloog. Probeer dan nog maar eens je aandacht erbij te houden. Watermark was meer een essay op Venetië en bezat niet echt een plot. Toch las het erg prettig.

Vervolgens ging ik een week naar Venetië waar ik ongeveer tien bladzijdes heb gelezen in Heir of Fire van Sarah J. Maas. Ik kwam op zondag thuis en dinsdagochtend vloog ik al weer vroeg naar mijn volgende en laatste vakantiebestemming: Spanje! Eerst een dagje naar Girona, vervolgens twee dagen Barcelona en daarna nog een kleine week uitrusten aan zee. Op het balkon met uitzicht op zee las ik dan eindelijk het derde deel van Throne of Glass serie uit. Ik blijf bij mijn eerdere mening over deze serie: ik vind de boeken leuk, maar ik snap de enorme hype eromheen niet zo. Tot slot las ik het boek Het spel van de engel van Carlos Ruiz Zafón. Ik las het boek voornamelijk omdat het zich in Barcelona afspeelt (waar ik enkele dagen eerder was), maar het stond al lange tijd op mijn TBR lijstje aangezien ik het vorige deel De schaduw van de wind ook erg goed vond. En dit boek was net zo goed als zijn voorganger. En zo spannend dat je wel door moet blijven lezen.

September is de ‘terug naar de uni’ maand, een maand met grote onzekerheid wat lezen betreft. Toch wil ik in ieder geval A Court of Thorns and Roses uitlezen van Sarah J. Maas, waar ik al in begonnen ben (een klein beetje) en hetzelfde geldt voor Station Elf van Emily St. John Mandel. Verder heb ik nog geen definitieve plannen. Misschien Inferno van Dan Brown? Maar ik kan ook weer zo meegesleurd worden door verschillende YA. Het nieuwste deel in de Throne of Glass serie misschien? Of heb jij misschien nog een hele goede tip?

Wat is het beste/leukste/mooiste boek dat je deze zomer hebt gelezen?

6 gedachten op & ldquo;Augustus wrap up & September TBR

  1. Hmm, ik vind het begin van het universitaire jaar en lezen voor mijn plezier ook moeilijk te combineren. Ben daarom ook een reread marathon gestart van de Harry Potter serie in hey Engels. Ook leuk. Af en toe nog stukjes uit The Lord of the Rings en dan komt het wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.