Recensie: Heir of Fire – Sarah J. Maas

Categorieën Fantasy,Young Adult

Titel: Heir of Fire
Auteur: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #3
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 562
Jaar: 2014
Genre: Young Adult fiction, Fantasy
Book Depository: klik hier

Celaena Sardothien has survived deadly contests and shattering heartbreak—but at an unspeakable cost. Now she must travel to a new land to confront her darkest truth…a truth about her heritage that could change her life—and her future—forever. Meanwhile, brutal and monstrous forces are gathering on the horizon, intent on enslaving her world. To defeat them, Celaena must find the strength to not only fight her inner demons but to battle the evil that is about to be unleashed.

Ik denk dat je kan stellen dat ik een klein beetje een haat-liefdeverhouding heb met de Throne of Glass serie. Aan de ene kant lees ik de boeken met plezier, aan de andere kant vind ik sommige dingen voorspelbaar en een tikje cliché. Ik ben niet zo’n diehard fan van Sarah J. Maas boeken als de meeste mensen schijnen te zijn. Toch blijf ik de boeken met veel plezier lezen en ben ik op dit moment ook bezig met de nieuwe serie van Sarah J. Maas (hoewel de Throne of Glass serie nog niet afgelopen is): A Court of Thorns and Roses. Deze recensie kan spoilers bevatten van delen 1 en 2 uit de Throne of Glass serie: Throne of Glass en Crown of Midnight (beide boeken las ik vorige zomer).

Dankzij Chaol heeft Celeana kunnen vertrekken uit de hoofdstad van Adarlan, maar nu staat er een andere taak op haar te wachten: ze moet de waarheid leren over de wyrdkeys. De enige die haar dat kan vertellen stelt haar echter een eis. Eerst moet Celeana haar eigen krachten erkennen en onder controle krijgen. Met de norse Rowan als haar leermeester… Ondertussen in Rifthold probeert Dorian zijn magie te onderdrukken en denkt Chaol dat de nieuw gearriveerde generaal Aedion wat te verbergen heeft. In een heel ander deel van het rijk leeft de heks Manon, een heks zonder hart.

Heir of Fire was een boek in de traditie van de Throne of Glass serie. Het boek is goed geschreven zoals je van Sarah J. Maas bent gewend. Het boek leest vlot door, bezit porties actie, karakterontwikkeling en natuurlijk de nodige swoonmomentjes. Toch merk je wel dat dit boek het derde deel van een zesdelige serie is. Dit boek werkt niet naar een conclusie, niet naar een climax toe, maar eindigt juist in een enorme cliffhanger. Toch twijfel ik (tot nu toe) of dit verhaal een zesdelige serie rechtvaardigt. Waren deze 562 pagina’s allemaal van grote toevoeging voor het plot?

Eigenlijk moet ik, wanneer ik aan Heir of Fire denk, vooral denken aan de nieuwe personages die in het verhaal zijn gekomen. De meeste nieuwe personages die hun intrede hebben gedaan, heb ik meteen in mijn hart gesloten. Aedion was geweldig, Rowan was mysterieus en naar het verdere verloop van Manons verhaallijn ben ik enorm nieuwsgierig. Alleen Sorscha vond ik wat minder.

In Heir of Fire krijgen we ook eindelijk de geschiedenis van Celaena te horen. Ik zei in mijn recensie van het vorige deel al dat ik enigszins teleurgesteld was naar haar afkomst en ik moet bekennen dat ik in dit deel ook lichtelijk gefrustreerd werd dat ze niet toe wilde geven aan die afkomst, dat ze maar in het ‘hoe kunnen ze me na al die jaren vergeven’ riedeltje bleef hangen. Pas later zagen we eindelijk haar power. Zowel in krachten als in haar persoonlijkheid. En ik hoop dat ze de power in haar persoonlijkheid vasthoudt in de tweede helft van de serie.

De tweede helft van de serie, we moeten nog de helft van de Throne of Glass serie. Iets wat ik na de enorme cliffhanger (noooo, I can’t talk about it.. I just can’t) me echt niet kan voorstellen. Voor nu ben ik nieuwsgierig naar het vervolg op Heir of Fire: Queen of Shadows, dat sinds 1 september uit is. Heir of Fire was een plezierige Young Adult Fantasy read en een aanrader wanneer je dol was op de eerste twee delen van de serie! ★★★★

3 gedachten op & ldquo;Recensie: Heir of Fire – Sarah J. Maas

  1. Ik ben één van die mensen die heel enthousiast is over deze serie haha. Ik ben op dit moment queen of shadows aan het lezen. Maar helaas nog maar weinig leestijd gehad deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.