Wat wil ik dit jaar nog bereiken op leesgebied?

Categorieën Reading Challenge

Of je het wilt of niet, 2015 is al schrikbarend ver gevorderd. Stiekem vind ik het enorm eng dat de tijd zo snel gaat, maar aan de andere kant ben ik ook weer iemand die graag naar dingen toeleeft, graag naar dingen uitkijkt. En er zijn in 2015 zoveel dingen gebeurd waar ik naar uit keek. En momenteel kijk ik weer naar allemaal andere dingen uit (waarvan de eerste mijn weekendje Florence en Pisa in november is!). Want ja, het is alweer bijna november. Mijn eerste tentamenweek staat alweer bijna op de stoep en voor je het weet is het kerstvakantie. Een goed moment dacht ik, om eens na te gaan wat ik dit jaar eigenlijk nog wil bereiken op leesgebied.

Aan de ene kant hoef ik niets te bereiken op leesgebied. Is het eigenlijk een beetje een stomme vraag. Ik wil lezen waar ik zin in heb en doen waarin ik zin in heb en daarmee basta. Maar aan de andere kant zijn er nog wel verschillende boeken die ik graag zou willen lezen, doelen die ik graag zou willen halen. Zo makkelijk is de vraag dus niet aan de kant te schuiven, een stemmetje in mijn blijft zich bezighouden met die vraag. Eén van de doelen die ik graag nog zou willen volbrengen is mijn goodreads challenge. Momenteel heb ik 36 van de 50 boeken gelezen en daarmee loop ik 3 boeken achter. Au? Misschien een beetje. Ik ga ook niet meer lezen omdat het moet. Er bestaat best een kans dat ik in de kerstvakantie zo’n eindsprint kan maken (geen uni, geen werk, alleen de feestdagen) zodat ik alsnog de challenge red. Toch blijft de challenge iets om in je achterhoofd te houden, ook al is het dan ver in je achterhoofd.

Een boek dat ik sowieso nog wil lezen dit jaar, of in ieder geval verder in wil lezen is Hobbitus Ille, de Latijnse versie van de Hobbit. Ik ben hier al in begonnen, maar was op een gegeven moment gestopt omdat ik erg druk was en het me toch veel tijd en energie kostte om me erdoorheen te worstelen. In de kerstvakantie wil ik dit boek echter weer oppakken. Dan heb ik tenslotte toch een paar maanden Latijn gevolgd en ik denk dat het dan makkelijker moet gaan. En als ik Hobbitus Ille uit heb, dan wil ik ook het eerste deel van Harry Potter in het Latijn kopen. Want kom op, boeken in het Latijn lezen is toch supergaaf?

Zijn er dan nog een paar boeken waar ik dit jaar nog graag in zou beginnen? Jazeker! Een boek waar ik wanhopig op wacht is List en Leugens van Leigh Bardugo. Maar ook zou het me heel erg gaaf lijken om toe te komen aan The Sunne in Splendour van Sarah Kay Penman. Ik heb al eerder een historische roman van haar gelezen en vond die geweldig. Dit boek schijnt nog beter te zijn. Het enige probleem: het boek is bijna 1000 blz. Ga ik daar aan toe komen als er ook nog andere boeken en recensie-exemplaren op mijn pad komen?

Welk boek wil jij dit jaar nog zeker lezen?

8 gedachten op & ldquo;Wat wil ik dit jaar nog bereiken op leesgebied?

  1. Ja joh, boeken in Latijn lezen is inderdaad super gaaf… Behalve als het de bedoeling is dat je er dan ook wat van snapt… want als dat zo is, dank denk ik dat ik ze toch maar voor jou laat liggen 😛

    1. Boeken lezen in het latijn? Dat klinkt behoorlijk bijzonder! Ik wist niet dat mensen dat überhaupt deden! Daar moet je daarentegen wel goed latijn kunnen lezen ;). En Harry Potter? Dan klinkt ‘expecto patronum’ vast minder interessant voor jou.

  2. Wat gaaf dat je boeken in het Latijn kan lezen! Het lijkt me persoonlijk niets, omdat ik me dan veel te veel moet concentreren op het uitvogelen van de tekst in plaats van het verhaal. Maar als je boeken in het Latijn leest die je ook al eens in het Nederlands/Engels hebt gelezen, is het een ander verhaal.

  3. Ik heb eigenlijk geen idee, ik lees vooral wat ik fijn vind. Een doel is wel om nog de hele Selectie-serie in het Nederlands te lezen inclusief de nieuwe novelle die bijna uitkomt.

  4. “Ik wil lezen waar ik zin in heb en doen waarin ik zin in heb en daarmee basta.”

    Dit laat ik op een tegeltje zetten… zo ontzettend waar! Mijn motto voor 2016 haha 🙂

  5. Ik weet het ook niet precies, ik ga gewoon lezen waar ik zin in heb en ik ga proberen series waar ik half mee bezig ben af te maken. En goed dat je me helpt herinneren aan de Harry Potter boeken in het Latijn, want die kan ik over een tijdje ook wel lezen (nu 3 gymnasium) en dan kan ik mijn collectie uitbreiden… (Nederlands, Engels, Frans en dan ook Latijn!) 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.