Lees- en blogvoornemens van 2016

Categorieën Geen categorie

Edit: ik zat nog enorm in 2015 blijkbaar, aangezien er 2015 in de titel stond in plaats van 2016. Maar dat is als het goed is nu aangepast!

Een nieuw jaar betekent nieuwe voornemens. Hoewel we allemaal weten dat die voornemens halverwege het jaar vaak allang weer vergeten zijn, worden sommige voornemens omgezet in goede gewoontes. Dit jaar heb ik voor mezelf 5 voornemens opgesteld die te maken hebben met lezen, boeken en bloggen (hoewel mijn facebook-doel van gister natuurlijk ook een soort van goed voornemen was). En ik denk dat ze wel te doen moeten zijn omeraan te houden.

voornemens20161

  1. Meer Fantasy gaan lezen in 2016. Game of Thrones of Lord of the Rings, jij mag het zeggen. Vooral na het lezen van Queen of Shadows van Sarah J. Maas realiseerde ik me des te meer hoe dol ik ben op Fantasy. Hoe graag ik me wil verliezen in deze werelden, in deze strijd van goed tegen kwaad. Sowieso wil ik de Lord of the Rings gaan herlezen in 2016, maar ook heb ik nog steeds een paar boeken van Tad Williams ongelezen in de kast staan en ook loer ik al maanden op de boeken van Brandon Sanderson.
  2. Meer bloggen met eigen afbeeldingen. In mijn Praten over Bloggen post waren jullie enorm fel op het gebruiken van niet zelfgemaakte afbeeldingen. Hoewel ik nog steeds vind dat afbeeldingen op sites als weheartit en tumblr vaak/soms/whatever gebruikt kunnen worden om je blog te ondersteunen zie ik ook in dat eigen afbeeldingen wat toevoegen aan je blog. Dus ik heb die Olympus Pen maar uit de kast gehaald en ik ga aan de slag!
  3. Tijd vrijmaken om te lezen. Met twee volledige bachelors en een scriptie het komende halfjaar kan ik niet zeggen dat ik vrije tijd zomaar uit een hoge hoed kan toveren. Zeker ook omdat ik een fanatiek meisje ben wat betreft de studie en ik een hekel heb aan alleen maar zessen (hoewel het soms onontkoombaar is). Toch moet ook ik inzien dat je af en toe wat ontspanning nodig heb, want anders werk ik me in een burnout. Ik moet op vaste tijdstippen tijd maken om te lezen. Dat is en leuk en gezond.
    voornemens20162
  4. Meer bloggen over boeken, minder over lezen. Dit is misschien een wat cryptische omschrijving. Maar ik vind dat een blog in beweging moet blijven. Dat een blog aan de ene kant vaste kernpunten vast moet houden, maar aan de andere kant ook moet vernieuwen. Zo wil ik in 2016 me meer focussen, wat betreft column-artikelen, op boeken dan op lezen. En dan niet alleen in de vorm van top 5 of 10 lijstjes, maar bijvoorbeeld ook het bespreken van ‘oude’ boeken of het vergelijken van verschillende boeken.
  5. Toneelstukken van Shakespeare lezen. Ik wilde dit in 2015 ook al doen, toen is er van mij Classics Challenge echt he-le-maal niets terecht gekomen. Dit jaar een light-versie van die challenge. Ik wil namelijk sowieso Hamlet en Macbeth van Shakespeare lezen, want ik heb die in zulke mooie edities. En bovendien wil ik graag de toneelstukken lezen, zodat ik dan in andere boeken de verwijzingen naar de toneelstukken beter snap.

Wat zijn jouw lees- en/of blogvoornemens van 2016?

11 gedachten op & ldquo;Lees- en blogvoornemens van 2016

  1. Mocht je wat meer fantasy aanraders nodig hebben, je kan mij altijd ergens een berichtje sturen. Een van mijn favoriete genres, dus ik kan je daar wel mee helpen 😉

    Ik ben ook van plan om mijn camera meer te gaan gebruiken, omdat ik zo’n lol beleef in het maken van foto’s. Perfect om te combineren met bloggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.