Recensie: Queen of Shadows – Sarah J. Maas

Categorieën Fantasy,Young Adult

Titel: Queen of Shadows
Auteur: Sarah J. Maas
Serie: Throne of Glass #4
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 648
Jaar: 2015
Genre: Young Adult fiction, Fantasy
Book Depository: klik hier

Everyone Celaena Sardothien loves has been taken from her. But she’s at last returned to the empire—for vengeance, to rescue her once-glorious kingdom, and to confront the shadows of her past… She has embraced her identity as Aelin Galathynius, Queen of Terrasen. But before she can reclaim her throne, she must fight. She will fight for her cousin, a warrior prepared to die for her. She will fight for her friend, a young man trapped in an unspeakable prison. And she will fight for her people, enslaved to a brutal king and awaiting their lost queen’s triumphant return.

Queen of Shadows is het vierde deel in de Throne of Glass serie. Na de eerste delen Throne of Glass, Crown of Midnight en Heir of Fire was ik niet laaiend enthousiast. Ik had het niet zo op met Celaena, vond haar maar arrogant en haar afkomst vond ik veel te obvious. Toch denk ik dat we kunnen stellen dat ik Celaena dan misschien niet zo mag, Aelin vind ik geweldig. En Queen of Shadows vond ik zo’n geweldig boek, dat ik nu ook opeens helemaal fan ben van de serie.

Er gebeurt zoveel in dit boek. Zo, zo, zoveel dat het bijna onmogelijk is om een soort van sneak peak te geven wat je allemaal te wachten staat in Queen of Shadows. Het begin is simpel. Celaena, hoewel we nu beter Aelin kunnen zeggen, is terug in Rifthold en is klaar om haar neef Aedion te bevrijden, die gevangen wordt gehouden in het Glass Castle. Bovendien is Chaol een leider van de rebellen geworden en wordt Dorian beheerst door een Valg. Het ziet er allemaal niet zo rooskleurig uit.

Dit boek was enorm verslavend, er gebeurt enorm veel, de hele gang is together en het boek verveelt geen moment. Zo dat is eruit. Verder zal deze recensie waarschijnlijk één grote oh-dit-boek-was-geweldig-bom worden. Aelin heeft allemaal plannen gemaakt. Allemaal plannen die wij en ook Chaol en de rest niet te horen krijgen. Daarom blijft alles spannend. Je merkt dat Aelin bezig is met plannen smeden en uitvoeren, maar omdat je geen flauw idee hebt wat ze nou van plan is, blijft het spannend wanneer ze daadwerkelijk alles uit de kast gooit om haar doelen te bereiken.

En alle personages komen bij elkaar. We zien Rowan weer! Ik vond Rowan in Heir of Fire vooral mysterieus, maar man o man wat zien we allemaal van hem in Queen of Shadows! En Manon! De eerste paar hoofdstukken dat Manon voorkwam had ik zoiets van: ja, leuk. Heel fijn. Leuk. Maar we waren bij Aelin wist je nog? Pas verder in het boek raakte ik ook helemaal in de ban van het verhaal van Manon en van Elide en ik ship Manon keihard met je-weet-wel-wie als je het boek hebt gelezen. Ja! Lyssandra is een nieuw personage in de Throne of Glass serie (hoewel ze al voorkwam in The Assassins Blade als ik het goed heb?). Ik vond haar ook echt geweldig en hoe ze een  team vormde met Aelin.

Chaol he, met Chaol had ik al in Throne of Glass niet zoveel op. Dorian: geweldig. Chaol: meh. In Queen of Shadows is de relatie tussen Chaol en Aelin een beetje stroef en aan de ene kant behandelt Aelin Chaol misschien niet altijd even rechtvaardig. Maar kom op: Chaol is ook soms echt een sufferd.

Queen of Shadows is boordevol actie. Er gebeurt altijd wat. Het lijkt erop alsof Heir of Fire moest voorbereiden op Queen of Shadows. De geheimen zijn eruit, de voorgeschiedenis is verteld. Nu is het tijd voor actie! We eindigen ook niet met een cliffhanger dit keer. We eindigen spectaculair dat zeker, maar daarna is ook nog een heel stuk besteed aan de afloop van het boek.

Ja, ik hoor bij de fanclub. Het moment dat het vijfde deel in deze serie uit ga ik verder met het verhaal van Aelin. Queen of Shadows was geweldig en vol actie en ik zat ieder moment met mijn gedachten bij dit boek. Of ik het boek nou daadwerkelijk aan het lezen was of niet. Ik kon alleen maar aan de wereld van Throne of Glass denken. ★★★★★

1 gedachte op & ldquo;Recensie: Queen of Shadows – Sarah J. Maas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.