Mijn Goodreads reading challenge en een extra challenge

Categorieën Reading Challenge

Sinds 2013 zet ik mijn reading challenge op 50 boeken. In 2013 en 2014 haalde ik dit, in 2015 niet. Daarom besloot ik, omdat ik in 2016 t/m juni een drukke tijd heb, om dit jaar mijn challenge ietsje minder challenging te maken. Hoe dan? Ik heb dit jaar gekozen voor een reading challenge van 45 boeken. 5 boeken minder dan de afgelopen jaren dus en dat geeft iets meer vrijheid om te ademen, ook iets meer vrijheid om enorm dikke pillen te lezen (niet dat die 5 boeken nou zo’n enorm verschil maken, maar het gaat om het idee).

Vorig jaar had ik naast mijn Goodreads challenge de challenge om 10 klassiekers te lezen. Ik geloof dat ik alleen Anna Karenina gelezen heb als klassieker en dat het daarbij is gebleven. Auch, pijnlijk. Die challenge ga ik niet nog een keer herhalen. Ik denk dat 10 een beetje ambitieus is. Toch wil ik de klassiekers wel in gewijzigde vorm terug laten komen. Ik introduceer dit jaar namelijk de 3×5 challenge!

readingchallenge

Oke, de 3×5.. klinkt cryptisch? Iets met drie keer vijf boeken? Juist, precies dat! Dit jaar daag ik mezelf uit om in drie genres, waar ik dol op ben, maar waarin ik de afgelopen jaren naar mijn gevoel te weinig boeken in heb gelezen, om in die drie genres minimaal 5 boeken per genre te lezen. Misschien had ik sowieso wel minimaal 5 boeken in elk genre gelezen, maar zo’n challenge geeft toch wel een kick!

De genres

  1. Klassiekers: zo kan ik toch nog een beetje mijn challenge van 2015 terug laten komen, maar nu gewoon de light-versie daarvan. Ik denk dat het dit jaar makkelijker gaat zijn, omdat ik in ieder geval al De Wolken van Aristophanes erbij op kan tellen (een komedie die ik voor Grieks lees) en ik dit jaar meer van Shakespeare wil lezen (ik had het afgelopen zondag nog over toneelstukken).
  2. Fantasy: ik zei het al in mijn voornemens van 2016. Ik wil meer fantasy lezen. En eigenlijk bij voorkeur (volwassen) High-Fantasy. Young Adult Fantasy is ook leuk, maar de echt uitgebreide complotten en enorm dikke pillen, die vind je toch meer op de volwassenafdeling. En dat soort Fantasy heb ik de laatste jaren (buiten Game of Thrones dan) veel te weinig gelezen.
  3. Historische romans: momenteel leg ik de laatste loodjes aan The Sunne in Splendour (of heb ik het boek ondertussen uit), dus dat is al één, maar ik ben zo dol op dit genre. Ik kan me altijd enorm relaxen wanneer ik dit genre lees en tegelijkertijd heb ik echt het gevoel alsof ik iets leer van de geschiedenis. En ik ben dol op leren. En op geschiedenis. Bingo.

Vorig jaar hinkte ik steeds een beetje achter mijn reading challenge aan, liep ik een beetje achter de feiten aan. Dit jaar ga ik er met een veel positiever gevoel in en heb ik er vertrouwen in dat ik challenge ga halen, maar vooral ik heb er vertrouwen in dat ik de boeken ga lezen die ik wil lezen. Want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk om.

Ja, momenteel loop ik 1 boek achter op schema. Maar ik heb bijna 2 boeken uit en The Sunne in Splendour was meer dan 1200 blz. In your face, Goodreads!

4 gedachten op & ldquo;Mijn Goodreads reading challenge en een extra challenge

  1. Hahaha ik loop ook alweer achter met mijn Goodreads challenge. Ik wil dit jaar ook meer klassiekers en historische romans lezen! Daarom heb ik mijn challenge ook op 60 gezet, in plaats van 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.