Study talk: Hoe gaat het nu?

Categorieën Persoonlijk

Nog iets meer dan een week en dan heb ik mijn tentamens en deadlines van periode 3 gehad. Dat betekent dat semester 1 van het schooljaar is afgelopen en ik officieel op de helft van het jaar zit. En dat is eigenlijk best wel heel eng. Tegelijkertijd vond ik het een goed moment om weer eens een studie-update te houden. Voor de lezers die nog niet zo lang ingeschakeld zijn op De Pagina Omslaan. Momenteel zit ik in het derde jaar van de bachelor Econometrie en in het eerste jaar van de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Inderdaad, twee hele diverse richtingen.

Na een half jaar kan ik met trots meedelen dat ik tot nu toe niet heb gefaald. Ik was een beetje bang dat het allemaal teveel zou worden, maar ik sta nog steeds ingeschreven bij allebei de opleidingen en als klap op de vuurpijl heb ik (tot nu toe) alle studiepunten behaald. Dit moet ik wel even afkloppen anders dan haal ik mijn tentamens van volgende week misschien niet.

studytalk

Die statistieken daargelaten: hoe gaat het nou echt? Hoe voel ik me erbij? Eigenlijk voel ik me een beetje in een identeitscrisis. Ik vraag me de laatste tijd meerdere malen af: wat ‘ben’ ik nou? Ben ik dat betameisje, de stempel die me op de middelbare school al is opgeplakt, of ben ik dat alphameisje? Dat alphameisje dat ik misschien liever zou zijn, maar als je goed bent in wiskunde dan word je nou eenmaal meteen gezien als een beta-iemand. Al dat hokjes-vakjes denken ook! Waarschijnlijk ben ik iemand van beide kampen, maar ga dat nog maar eens in je toekomst verwerken.

Maar ik heb een goede keuze gemaakt door ook Grieks en Latijn te studeren. Ik vind het enorm leuk, interessant en ik zie uitdaging. Bovendien: er borrelt een nieuwsgierigheid in me op als ik bezig ben met Grieks of Latijn die me totaal vreemd was bij econometrie. Hoewel ik econometrie oprecht leuk vind, kan ik denk ik Grieks en Latijn mijn passie noemen. En ik denk dat dat een goede zaak is. Voor econometrie moet ik nog een half jaar studeren om mijn bachelor af te ronden (mits ik alles haal en blabla). Mensen vragen me al wat voor master ik wil doen, maar dat stel ik nog 2 jaar extra uit. Ik wacht tot ik Grieks en Latijn ook heb afgerond. En dan ga ik 1 master doen. En dan ga ik er niet op letten of het een slimme of verstandige keuze is. Dan ga ik gewoon doen waar ik dan zin in heb.

Ook was ik eigenlijk erg bang dat mijn blog erg onder mijn rare studiegedrag zou gaan leiden. En dat heeft het het afgelopen half jaar af en toe wel een beetje gedaan. Maar momenteel heb ik het weer helemaal op de rails en heb ik enorm veel inspiratie voor nieuwe blogposts en hang ik de creabea uit door zelf foto’s te maken. Ik ben gelukkig met mijn blog.

Studeer jij of zit je op de middelbare school? Wat studeren jullie of welke vakken volgen jullie :)?

5 gedachten op & ldquo;Study talk: Hoe gaat het nu?

  1. Ik vind het maar knap! Ik ben erg blij dat ik ben afgestudeerd en nooit meer dossiers moet typen of tentamens moet leren. Toch vond ik studeren wel leuk. Ik had meestal maar twee of drie dagen college en had veel vrije tijd. Ik vond vooral literatuur geweldig, dat mis ik nog wel. Maar ik denk niet dat ik snel nog een studie zal gaan doen. Daar ben ik te niet studiebollerig voor. Ik was altijd blij met een 5,5 haha.

  2. Mijn nicht studeert Econometrie en dat is echt een moeilijke studie: respect! Zelf ben ik bezig met het examenjaar maar zo dendert gaat het helaas niet.. Maar ja, zolang ik slaag vind ik het prima want ik heb geen zin in nog een jaartje middelbare 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.