Januari wrap up & Februari TBR

Categorieën TBR,Wrap up

Januari is voorbij en we gaan verder met de kortste maand van het jaar! Januari was een hele wisselende maand. De eerste twee/drie weken had ik redelijk veel leestijd, had ik nog wat sociale activiteiten (zoals een afscheidsfeestje, 3 verjaardagen, een borreletentje en een tentoonstelling) waar ik druk mee was en ging het allemaal wel prima. De laatste week van januari had ik alweer tentamens en een deadline voor een essay. Toen ging de planning een beetje mis en plaatste ik vorige week niet zoveel blogposts.

Ik las drie boeken. Aan de ene kant vind ik dat een prima score, aan de andere kant had ik toch wel stiekem verwacht dat ik deze maand iets meer zou lezen. Zo las ik eindelijk megapil The Sunne in Splendour van Sharon Penman uit. En ik vond het geweldig. Het was een historische roman zoals die hoort te zijn. Vervolgens las/vertaalde ik voor Grieks De Wolken van Aristophanes helemaal af. En na deze komedie vertaald te hebben heb ik zoveel respect gekregen voor geschreven toneelstukken. Hoe je de aandacht van kan houden met enkel dialoog, monoloog of een gesprek. Tot slot las ik Passenger van Alexandra Bracken, waarvan jullie donderdag de recensie kunnen verwachten. Ik ben nog steeds helemaal in shock van dat einde. Want wow, het boek is een hele interessante wending ingegaan.

februaritbr

In februari zijn er twee boeken die ik sowieso ga lezen en één waar ik een begin in ga maken. Voor Grieks ga ik beginnen in het Symposium van Plato. Van de Leesfabriek heb ik het recensie-exemplaar Kate Howard: Bloedlijn van Joyce Pool ontvangen en voor De Pagina Omslaan zelf heb ik Bibliotheek der Zielen (yay, eindelijk!) van Ransom Riggs ontvangen. Ik gok nog wel een boek hier naast te gaan lezen, maar of dat deze maand wel Shakespeare wordt, wel Hobbitus Ille of misschien een YA of Fantasy boek? Het liefst iets Engels, dat weet ik wel! Ook komt A Gathering of Shadows van V.E. Schwab in februari uit. Ik heb een pre-order geplaatst van dat boek, maar of dat boek op tijd gaat zijn?


Update 3×5 challenge:

Historische romans (1): The Sunne in Splendour

Fantasy (0): – *

Klassiekers (1): De Wolken

*= ik ben streng en tel alleen momenteel alleen nog niet-YA Fantasy mee. Want van YA Fantasy weet ik dat ik sowieso meer dan 5 boeken ga lezen dit jaar.


Welke boeken hebben jullie in januari gelezen?

4 gedachten op & ldquo;Januari wrap up & Februari TBR

  1. Ik ben heel erg benieuwd naar Bibliotheek der zielen en ga er denk ik vandaag in beginnen. Deel 1 en 2 vond ik enorm goed, dus ik ben heel benieuwd naar dit deel van de serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.