Recensie: Rebel of the Sands – Alwyn Hamilton

Categorieën Young Adult

Titel: Rebel of the Sands
Auteur: Alwyn Hamilton
Serie: Rebel of the Sands #1
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 320
Jaar: 2016
Genre: Young Adult Fantasy

She’s more gunpowder than girl—and the fate of the desert lies in her hands.
Mortals rule the desert nation of Miraji, but mystical beasts still roam the wild and barren wastes, and rumor has it that somewhere, djinni still practice their magic. But there’s nothing mystical or magical about Dustwalk, the dead-end town that Amani can’t wait to escape from. Destined to wind up “wed or dead,” Amani’s counting on her sharpshooting skills to get her out of Dustwalk. When she meets Jin, a mysterious and devastatingly handsome foreigner, in a shooting contest, she figures he’s the perfect escape route. But in all her years spent dreaming of leaving home, she never imagined she’d gallop away on a mythical horse, fleeing the murderous Sultan’s army, with a fugitive who’s wanted for treason. And she’d never have predicted she’d fall in love with him…or that he’d help her unlock the powerful truth of who she really is.

Sinds kort heb ik me verdiept in het fenomeen Netgalley (als ik mezelf nog ervarener voel zal ik hier meer over delen op de blog). Ik vroeg het boek Rebel of the Sands aan als een soort van recensie-ebook. En ik werd uitgekozen en kreeg een exemplaar! Eigenlijk had ik me helemaal niet zo erg verdiept in het boek en zonder al teveel te weten begon ik met lezen.

Amani woont in het saaiste stadje ooit: Dustwalk, ergens in de woestijn. En haar leven is ellendig. Ze leeft bij haar oom en tante in een wereld waar meisjes niets waard zijn. Ze loopt grote kans om binnenkort uitgehuwelijkt te worden. Iets waar Amani totaal geen zin in heeft. Gelukkig heeft ze één voordeel: Dustwalk staat bekend om de productie van pistolen en Amani kan schieten als de beste. Amani bedenkt een plan om te ontsnappen uit Dustwalk door mee te doen aan een schietwedstrijd. Ze ontmoet daar Jin en vanaf die schietwedstrijd gaat alles anders lopen dan verwacht…

Ik zal je één ding zeggen en waarschijnlijk ga je dit nog heel vaak horen, maar ik vond dit boek geweldig. Ik vond dit boek prachtig. Ik vond dit boek verslavend. Ik vond Rebel of the Sands één van de beste Young Adult boeken die ik in tijden heb gelezen. En dat ga ik voor jullie in deze recensie fijntjes uit de doeken doen. Laten we beginnen met onze hoofdpersoon Amani. Zij is een enorm sterke hoofdpersoon. Ze is niet alleen de beste scherpschutter, maar ze heeft ook altijd haar woordje klaar. Bovendien maakt ze een hele sterke ontwikkeling door in het boek en is ze realistisch.

Ten tweede: de wereldvorming. De meeste beschrijvingen die ik van dit boek heb gelezen beschrijven de wereld als meer een western met Arabische elementen. Ikzelf vond het meer een Arabische wereld met western elementen. Hoe het ook zij: de combinatie is dus echt super vet. We hebben aan de ene kant pistolen, maar aan de andere kant hebben we ook magie uit de Arabische verhalen. We hebben niet alleen Djinni, maar ook super coole woestijnpaarden die Buraqi heten.

Ten derde: het plot. Ik vond het plot heel onverwacht, maar helemaal passen. Er komen uiteindelijk wat onthullingen naar boven en als je dan terug gaat denken dan denk je: he, inderdaad! Dat klopt! Terwijl ik tijdens het lezen niets door had. En dat vind ik heel goed gedaan. Bovendien is het verhaal heel avontuurlijk en gebeurt er een heleboel. Ik vond het leuk. Ik wil meer. En de romance. De romantiek is zeker aanwezig, maar daar draait het verhaal niet om. Ik vond de relatie heel subtiel en logisch vormgegeven.

Rebel of the Sands is één van mijn nieuwe favorieten in het Young Adult genre. De wereld was prachtig, de hoofdpersoon stoer en het plot verslavend. Het kan me niets schelen van welk genre je houdt, je gaat dit boek leuk vinden. Je gaat dit boek verslinden. ★★★★★

Meer informatie: GoodreadsBookdepositoryBol.com

4 gedachten op & ldquo;Recensie: Rebel of the Sands – Alwyn Hamilton

  1. Nu schiet dit boek wel echt omhoog op mijn wishlist. Klinkt als een boek dat ik ook helemaal geweldig zal vinden.
    En ik ben nu toch wel benieuwd wat dat Netgalley precies is. Ik heb er nog nooit van gehoord, hihi.

  2. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek! Ik hou enorm van boeken die over andere culturen gaan. Arabisch, Russisch.. Dit boek komt alleen binnenkort uit in het Nederlands, dacht ik, dus ik denk dat ik daar nog maar even op ga wachten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.