Februari wrap up & Maart TBR

Categorieën TBR,Wrap up

De kortste maand van het jaar is weer voorbij! Ik kan heel cliché zeggen dat deze maand voorbij vloog, maar eigenlijk verwonder ik me weer wat ik nou eigenlijk allemaal heb gedaan in februari! Verjaardagen, uit eten, een weekend twee nichtjes (1 en 4) te logeren, wat nog meer allemaal? Februari was een redelijke blogmaand. Volgens mij heb ik iedere week minstens 3x in de week geblogd, maar ook meerdere keren 4x (en 4x is mijn target). Niet slecht dus! Maar waar jullie waarschijnlijk vooral in geïnteresseerd zijn, is wat ik deze maand heb gelezen:

In februari las ik net als in januari drie boeken. Zo las ik Kate Howard: Bloedlijn van Joyce Pool, een historische roman over de vijfde vrouw van Henry VIII van een Nederlandse auteur. Ik vond het boek leuk, maar af en toe miste ik de diepgang. Hierna las ik Rebel of the Sands van Alwyn Hamilton, een YA Fantasy die ik echt geweldig, fantastisch, enorm goed vond. Echt een aanrader. Tot slot las ik Bibliotheek der Zielen van Ransom Riggs, het slot van zijn trilogie over de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Opnieuw was dit boek een genot om te lezen. Niet alleen om de mooie foto’s, maar ook om de sfeer die Ransom Riggs kan creëren.

maartbr

In maart zal ik vrolijk verder gaan lezen in Het Symposium van Plato met Grieks, maar ik zal het nog niet uitlezen in maart. Ook ben ik momenteel bezig (als een soort van achtergrond bij het vertalen van Suetonius bij Latijn) in het boek Ik, Claudius van Robert Graves. Een boek over keizer Claudius. Dit boek wil ik zeker voor de helft van maart uithebben. Daarna zal ik beginnen in A Gathering of Shadows van V.E. Schwab. Het boek kwam vorige week binnen en ik sta te springen van enthousiasme om in dit boek te beginnen. Via NetGalley ontving ik de ARC The Wolf in the Attic van Paul Kearney, een Fantasy boek. Verder hoop ik nog een vierde boek uit te lezen in maart om zo helemaal bij te zijn met mijn reading challenge. Misschien wel Harry Potter und der Stein der Weisen?


Update 3×5 challenge:

Historische romans (2): The Sunne in Splendour, Kate Howard: Bloedlijn

Fantasy (0): – *

Klassiekers (1): De Wolken

*= ik ben streng en tel alleen momenteel alleen nog niet-YA Fantasy mee. Want van YA Fantasy weet ik dat ik sowieso meer dan 5 boeken ga lezen dit jaar.


Welke boeken hebben jullie in februari gelezen?

2 gedachten op & ldquo;Februari wrap up & Maart TBR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.