Probeer eens een boek van Victoria Schwab!

Categorieën Fantasy,Young Adult

Zoals jullie misschien wel weten probeer ik regelmatig de boeken van Victoria Schwab (ook wel V.E. Schwab) bij jullie lezers aan te smeren. Waarom? De boeken zijn geweldig en worden in Nederland naar mijn mening veel te weinig gelezen. Aangezien A Gathering of Shadows eind februari is uitgekomen (en vorige week dan ook bij mij thuis is gearriveerd) vond ik dat ik helemaal in mijn recht stond om deze blogpost te schrijven. Victoria Schwab is een fantasy schrijfster van zowel Young adult Fantasy (zoals The Archived) en Fantasy voor een volwassen doelgroep (zoals Vicious en A Darker Shade of Magic, maar ook voor YA fans zeer vermakelijk). Just to give you an impression, hier de beschrijving van A Darker Shade of Magic:

VESchwab

Kell is one of the last Travelers—rare magicians who choose a parallel universe to visit. Grey London is dirty, boring, lacks magic, ruled by mad King George. Red London is where life and magic are revered, and the Maresh Dynasty presides over a flourishing empire. White London is ruled by whoever has murdered their way to the throne. People fight to control magic, and the magic fights back, draining the city to its very bones. Once there was Black London—but no one speaks of that now.

Officially, Kell is the Red Traveler, personal ambassador and adopted Prince of Red London, carrying the monthly correspondences between royals of each London. Unofficially, Kell smuggles for those willing to pay for even a glimpse of a world they’ll never see. This dangerous hobby sets him up for accidental treason. Fleeing into Grey London, Kell runs afoul of Delilah Bard, a cut-purse with lofty aspirations. She robs him, saves him from a dangerous enemy, then forces him to another world for her ‘proper adventure’. But perilous magic is afoot, and treachery lurks at every turn. To save all of the worlds, Kell and Lila will first need to stay alive—trickier than they hoped.

Leuk hoor, maar waarom moet ik de boeken dan lezen?

Was de beschrijving niet genoeg om je over te halen? Laat me je dan dit vertellen: als je één boek hebt gelezen van Victoria Schwab, dan zul je verliefd zijn. Verliefd zijn op de schrijfstijl, de manier waarop je je gaat hechten aan de personages, de manier waarop Victoria Schwab haar plot opbouwt. Je zult je hoofdpersonen in je hart gaan sluiten en gaan lachen om hun humor. Want oh, de humor is geweldig. Je zal op het puntje van je stoel zitten bij A Darker Shade of Magic, je zal jaloers worden dat je Red London nog nooit hebt gezien. Je zal bij Vicious constant na blijven denken wie er nou de held en wie er nou de slechterik van het verhaal is. En of je dat eigenlijk wel kan zeggen.

Beetje meer overtuigd? The YA duology The Archived heb ik nog niet gelezen, maar ik houd mijn ogen open of ik nog een keer een goedkoop exemplaar tegen kan komen. In juni verschijnt er bovendien nog een YA van Victoria Schwab: This Savage Song (de link brengt je naar goodreads). Deze maand zal ik A Gathering of Shadows gaan lezen en jullie nog meer op de hoogte brengen van de boeken van deze schrijfster. Heb je een boek van Victoria Schwab gelezen of aangeschaft? Laat het dan vooral weten. Dat doet me deugd. Oh, en deze promotie blogpost wordt door niemand gesponsord. Ik ben gewoon een enthousiaste lezer.

Kijk voor meer informatie op Bol.com!

7 gedachten op & ldquo;Probeer eens een boek van Victoria Schwab!

  1. Ben het al op meerdere blogs tegengekomen (ja heus, er zijn meerdere fanatiekelingen), en ik moet zeggen: mijn interesse is gewekt. Alleen niet genoeg om heel erg hoog op mijn lijstje te komen staan.

  2. Ik ben dankzij jouw positieve recensies benieuwd geworden naar de boeken! Moet ze alleen nog een keer kopen, haha. Vooral A Darker Shade of Magic lijkt me erg tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.