Recensie: A Gathering of Shadows – V.E. Schwab

Categorieën Fantasy

Titel: A Gathering of Shadows
Auteur: V.E. Schwab
Serie: A Darker Shade of Magic #2
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 512
Jaar: 2016
Genre: Fantasy

Four months have passed since the shadow stone fell into Kell’s possession. Four months since his path crossed with Delilah Bard. Four months since Rhy was wounded and the Dane twins fell, and the stone was cast with Holland’s dying body through the rift, and into Black London.
In many ways, things have almost returned to normal, though Rhy is more sober, and Kell is now plagued by his guilt. Restless, and having given up smuggling, Kell is visited by dreams of ominous magical events, waking only to think of Lila, who disappeared from the docks like she always meant to do. As Red London finalizes preparations for the Element Games—an extravagant international competition of magic, meant to entertain and keep healthy the ties between neighboring countries—a certain pirate ship draws closer, carrying old friends back into port.
But while Red London is caught up in the pageantry and thrills of the Games, another London is coming back to life, and those who were thought to be forever gone have returned. After all, a shadow that was gone in the night reappears in the morning, and so it seems Black London has risen again—meaning that another London must fall.

Duidelijk uit een recente blogpost is wel gebleken dat ik een enorme fan ben van de boeken van V.E. Schwab. A Gathering of Shadows was dan ook een boek waar ik al lang geleden een pre-order van had geplaatst, iets wat ik maar zelden doe. Eind februari arriveerde het boek bij mij thuis en in maart begon ik vol enthousiasme te lezen. Het was dan wel de week voor mijn tentamenweek, toch kon ik aan weinig anders denken dan aan Kell en Lila. Nog niet begonnen in deze serie? Lees dan eerst mijn recensie van het eerste deel: A Darker Shade of Magic.

De steen uit Black London is samen met het lichaam van Holland teruggestuurd naar Black London en het gevaar uit White London is afgewend. Je zou zeggen dat alles weer terug naar normaal zou keren, maar helaas is dat niet het geval. Kell heeft Rhy’s leven gered, maar daarvoor wel een prijs moeten betalen: de broers (hoewel niet bij bloed) voelen elkaars pijn en soms zelfs elkaars emoties. En bovendien vertrouwen de koning en koningin Kell niet meer na de steen uit Black London. Lila is vervolgens haar eigen weg gegaan en heeft een positie verworven aan boord van het schip van de mysterieuze Alucard. Nu is Lila toch een soort van piraat, iets wat ze altijd al wilde. Ook staan de Element Games op het punt om te beginnen, een soort van Olympische Spelen op het gebied van magie. En er zullen een heleboel verrassende deelnemers aan meedoen.

Ik weet niet waar ik moet beginnen met dit boek. Ik denk dat het eigenlijk al volstaat om te zeggen dat alles, werkelijk alles, wat V.E. Schwab schrijft geniaal en geweldig is om te lezen. Ik heb zo genoten van dit boek. Er was één groot nadeel en dat was dat dit boek niet voor eeuwig doorging. Het was zo snel voorbij. Ik zat nog zo diep in het verhaal. En toen.. toen was het opeens over. Met een enorme cliffhanger die zorgde voor een enorm bonkend hart en een zekere ontsteltenis: wat is dit?! Zo kan het niet eindigen? Wat moet ik nu?

VESchwab

Maar ik zal niet te ver op de zaken vooruit lopen. Buiten af en toe even schrijven: lees dit boek! Koop dit boek! V.E. Schwab neemt heel erg de tijd om situaties te schetsen, om omgevingen en scenes te beschrijven. En het voelt magisch. Maar wat me nog meer trekt aan deze serie zijn de hoofdpersonen. Niet alleen zijn ze allemaal heel divers, hebben ze veel diepgang. Ook de chemie tussen de hoofdpersonen is zo tastbaar, is zo voelbaar. Kell en Lila hebben weinig scenes samen, maar een enkele gebeurtenis.. Ja! Maar ook Kell en Rhy hebben een speciale band. We zien duidelijk dat Kell zwaar gebukt gaat onder de gebeurtenissen uit A Darker Shade of Magic. We zien hem bijna naar een soort noodlot lopen. En je kan Kell alleen maar in de ogen kijken en denken: ja, ik snap helemaal hoe je je voelt.

Deze recensie begint uit de hand te lopen. Maar ik wil nog zoveel kwijt. Ik wil zoveel kwijt over de kracht van Lila. Over de humor die zo erg aanwezig is in dit boek, precies de humor waar ik van houd. Ik wil jullie vertellen over Alucard. Ik wil jullie vertellen over de Games. Ik wil jullie vertellen over White London. Ik wil jullie vertellen over wat ik denk dat er allemaal gaat gebeuren. Ik hou zo enorm veel van deze serie. Zo enorm veel.

Het staat buiten kijf dat A Gathering of Shadows een waardige opvolger is van A Darker Shade of Magic. Het is een serie die iedereen moet lezen. De schrijfstijl is geweldig, de hoofdpersonen zijn enorm goed uitgewerkt, het plot is onverwacht, er zit humor in, er zit romantiek in. Het is alles en meer. ★★★★★

Meer informatie op: Goodreads – Bol.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.