Hamsteren voor de zomer

Categorieën Column

Een tijdje terug plaatste ik een blog over mijn boekenverwervingsgedrag. Daarin vertelde ik onder andere dat ik veel minder boeken ben gaan kopen de laatste tijd en lees ik bewust ook minder recensie-exemplaren. Ook had ik het laatst over het feit dat ik opeens een vlaag had van het ‘lezen uit eigen boekenkast‘-virus. En dat uit eigen boekenkast lezen wil ik natuurlijk graag doorzetten in de zomer. Toch wil ik ook nieuwe boeken lezen in de zomervakantie, of dat nou nieuw voor mij of nieuw verschenen is. Want weet je.. dat lezen in de zomer, dat vind ik toch wel een beetje speciaal. En ik vind het leuk om boeken apart te leggen om die te bewaren voor de zomer(vakantie).

Zo heb ik The Epic of Gilgamesh gekocht speciaal voor de zomer. Een epos dat ter sprake kwam tijdens mijn studie en ik kon het niet weerstaan om het boek te kopen. Ook had ik in mijn hoofd Glass Sword gereserveerd voor de zomer, omdat ik Red Queen vorige zomer had gelezen. Alleen toen ik het boek toevallig won bij bol.com kon ik me niet inhouden en heb ik het boek meteen gelezen.

Wat je hierboven ziet is ook eigenlijk precies wat ik nastreef deze zomer. Aan de ene kant wil ik de YA lezen die komende maanden uitkomen en waar ik al het hele jaar naar uitkijk. Zoals A Court of Mist and Fury, A Torch Against the Night en The Rose and the Dagger. Young Adult (en misschien ook een beetje New Adult) Fantasy verslaving is coming! De komende maanden voer ik nog een race tegen de klok om mijn scriptie af te ronden en vrolijk nog steeds tentamens voor twee studies te maken. Ik wil van deze boeken waar ik al heel lang naar uit kijk dus echt kunnen genieten en dat kan het beste in de zomer.

IfNotWinter

Aan de andere kant wil ik heel erg heel heel heel erg graag klassiekers van de Grieken en Romeinen lezen. Ik ben al aardig ver gevorderd in het eerste jaar van Grieks en Latijn en mijn liefde voor de talen is alleen maar groter, groter, groter geworden. En eigenlijk valt het best wel tegen hoeveel van deze boeken ik nou eigenlijk heb gelezen in dit genre. Het is vaker meer een klein stukje dan dat ik hele boeken of ander soortige werken in hun geheel heb gelezen. En dat wil ik veranderen. Zo kwam If Not, Winter vrijdag door de brievenbus: de fragmenten van de gedichten van Sappho, vertaald door Anne Carson. Ik heb al wat gespiekt en het is zo mooi en magisch. Bovendien heeft deze editie echt wat ik zoek: Grieks links en Engels rechts. Ik wil zoveel mogelijk de originele taal kunnen lezen, maar als ik het niet snap, dan vind ik het wel fijn om op een vertaling terug te kunnen vallen. Daarom ben ik ook aan het sparen voor boeken uit de Loeb Classical Library serie. Die zijn misschien niet het goedkoopst, maar ze zijn wel tweetalig!

En oja, weten jullie nog dat ik het had over het lezen in het Duits, om the Hobbit in het Latijn te lezen en al die andere spannende rare talige plannen? Tuurlijk ben ik dat niet vergeten. Ik ben hard op zoek naar een goedkope editie van de Duitse Harry Potter en ook ga ik deze zomer echt beginnen in Hobbitus Ille. 1 juli. Zomervakantie. Ik heb zin in je.

Hamsteren jullie ook altijd een beetje vooruit voor de zomervakantie?

1 gedachte op & ldquo;Hamsteren voor de zomer

  1. Echt hamsteren voor de zomer doe ik niet, maar ik merk wel dat ik zin krijg in luchtigere boeken. Misschien heeft dat wel met de tijd van het jaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.