April wrap up & Mei TBR

Categorieën TBR,Wrap up

Het is de laatste dag van april! Hoezo lente? Maar het schijnt dat het weer wel iets beter gaat worden, dus laten we maar hopen dat mei ons beter weer gaat brengen en natuurlijk een hoop leestijd. Hoewel, als ik zo mijn maand mei bekijk dan lijkt het wel of ik erg druk ben. Zo ga ik begin mei 6 dagen naar Napels, heb ik tentamenweek, verschillende verjaardagen en andere afspraken.

In maart las ik The Wolf in the Attic van Paul Kearney, een fantasy boek dat ik via NetGalley ontvang. Dit boek had voornamelijk mijn interesse gewekt door de beschrijving, maar het boek was heel anders dan ik had verwacht. De fantasy-elementen kwamen op een hele andere manier terug dan ik had verwacht, maar niet op een negatieve manier. Ik vond het goed! Vervolgens las ik Er is in Rome iets gebeurd van Sándor Márai, een historische roman over de moord op Julius Caesar. In een krant had ik een negatieve recensie gelezen van deze van oorsprong Hongaarse klassieker, maar ik had zeker genoten van het boek. Tot slot las ik The Boleyn King van Laura Andersen. Een verhaal dat een alternatieve geschiedenis van de Tudors vertelt. Helaas vond ik dat boek minder geslaagd. Het concept was heel intrigerend, maar de uitvoering schoot duidelijk tekort.

boeken

En ik had eigenlijk gehoopt om nog een boek te lezen deze maand. Op het moment van schrijven (29 april) heb ik het boek Master and God van Lindsey Davis bijna uit. Maar of ik het in april nog helemaal uit ga lezen? Dat is nog een groot vraagteken. Verder zal mei een boel leesverrassingen brengen. Ik merk de laatste tijd dat ik minder recensie-exemplaren probeer te lezen en me meer probeer te verrassen. Dus hoewel ik aan de ene kant het nieuw uitgekomen De afstand tussen jou en mij wil lezen, wil ik verder vooral in mijn boekenkast duiken en een lang vergeten boek afstoffen en lezen. Tegelijkertijd is dat een goed moment om mijn boekenkast op te ruimen. Zo weet ik dat ik Master and God oké vind, maar niet geweldig en waarschijnlijk niet opnieuw wil gaan lezen. Wat is er dan een beter idee dan om het boek weg te geven aan iemand die het vervolgens wel weer een keer gaat lezen?


Update 3×5 challenge:

Historische romans (5): The Sunne in Splendour, Kate Howard: Bloedlijn, Ik, Claudius, Er is in Rome iets gebeurd, The Boleyn King

Fantasy (1): A Gathering of Shadows, The Wolf in the Attic *

Klassiekers (1): De Wolken

*= ik ben streng en tel alleen momenteel alleen nog niet-YA Fantasy mee. Want van YA Fantasy weet ik dat ik sowieso meer dan 5 boeken ga lezen dit jaar.


Welke boeken hebben jullie in april gelezen?

1 gedachte op & ldquo;April wrap up & Mei TBR

  1. Leuke boeken heb je gelezen de afgelopen maand. Goed idee om ook eens wat meer uit de boekenkast te gaan lezen. Dat zou ik ook moeten doen, maar momenteel ben ik helemaal verslaafd aan digitaal lezen via mijn abnnement. Oeps. zo komt er natuurlijk nooit een einde aan mijn TBR. Ik hou er van als mensen uit de kast lezen, zo verschijnen er veel diversere bookreviews in boekenblogland 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.