Laten we werken aan die boekige zomervakantie doelen!

Categorieën Lijstjes en doelen

De zomervakantie is het ideale moment om even uit te rusten, maar het is tegelijkertijd ook het moment om de dingen te doen waar je de rest van het jaar niet aan toe komt. En deze vakantie heb ik een stel leesdoelen vastgesteld waar ik al goed aan ben begonnen! (Zijn het dan nog wel doelen? Ik heb besloten van wel.) Het zijn doelen waar ik het hele jaar al over heb gesproken, dus wie weet zullen sommigen wel bekend voorkomen. Ik ben nou eenmaal een meisje dat houdt van doelen. Doelen en dromen.

  1. The Lord of the Rings herlezen. Raad eens wie al bijna 500 bladzijdes heeft gelezen van The Lord of the Rings? Yes, it’s me! Het herlezen van dit boek was een van mijn goede voornemens van 2016. Het is echt verschrikkelijk hoeveel ik vergeten ben van dit boek. Ik ben momenteel bezig in The Two Towers en ben bij een stuk in het verhaal dat ik voordat ik aan het boek begon echt helemaal vergeten was. En nu herinner ik me juist weer hoe leuk ik die episode van het verhaal vond. Het heeft gewoon iets magisch om Tolkien te lezen. Ik ben steeds stiekem een beetje Tolkien en George R.R. Martin aan het vergelijken, maar eigenlijk is dat appels met peren, of nog erger: pizza met erwtensoep vergelijken.
  2. Hobbitus Ille lezen. Het is beschamend hoe vaak ik al over dit boek heb gesproken op mijn blog (zoals hier), maar misschien laat dat gewoon zien hoe enthousiast ik ben over dit boek. The Hobbit in het Latijn! Ik heb echt enorm veel zin om hierin te beginnen (ik heb al een keer iets van 30 blz. gelezen, maar dit is lang geleden, dus ik wil opnieuw beginnen), maar ik heb één probleempje: ik ben ook al bezig in The Lord of the Rings. Nou heb ik echt totaal geen problemen met het lezen van meerdere boeken tegelijk, maar tegelijk The Hobbit en The Lord of the Rings? Dat is toch wel heel erg verwarrend hoor (en niet doorvertellen dat ik de volgorde aan mijn laars lap door The Hobbit als tweede te lezen).
  3. Klassieke literatuur lezen. Nog een voornemen waar we ook al goed mee bezig zijn! Zo heb ik alle fragmenten van Sappho (waar ik hier al eens over sprak) afgelopen week gelezen. Het gaat er niet echt om of ik ze in de originele taal (Grieks of Latijn) lees of in vertaling, hoewel ik zoveel mogelijk in de originele taal probeer te lezen. Nee, ik wil gewoon graag meer klassieke literatuur lezen omdat ik dit jaar gewoon een beetje geobsedeerd ben geworden door die rare Grieken en Romeinen en ik wil meer, ook al leest het niet altijd even makkelijk.
    IfNotWinter
  4. Harry Potter und der Stein der Weisen. Grieks, Latijn en nu ook nog Duits? Jawohl! Al eerder sprak ik over mijn plannen om te luisteren naar het luisterboek van Harry Potter en de steen der wijzen in het Duits en om het boek daarbij tegelijkertijd te lezen. Dat luisterboek voor een betaalbare prijs was nog een erg pittige zoektocht, dus uiteindelijk heb ik besloten om gewoon te gaan proberen het boek te lezen. Mijn Duits is misschien niet geweldig, maar ik ken het verhaal erg goed (Wie niet?).
  5. Random lezen waar ik zin in heb. Misschien klinken mijn zomervakantiedoelen wel zwaar of veel, maar verder heb ik eigenlijk helemaal geen verplichtingen. Ik heb gewoon vakantie. En daarvan geniet ik en wil ik genieten. Ik wil de YA en Fantasy lezen waar ik al tijden naar uitkijk en ook de historische fictie eens uit mijn kast pakken die daar staan te versloffen.

Welke boeken heb jij deze zomer al gelezen? En heb je nog speciale doelen?

3 gedachten op & ldquo;Laten we werken aan die boekige zomervakantie doelen!

  1. Ik heb Harry Potter ook in het Duits gelezen en dat was echt super leuk 😀 inmiddels zit ik er aan te denken om deze serie eens in het Frans te lezen, om mijn Franse kennis onder het stof vandaan te halen! Voor de zomer heb ik geen speciale leesdoelen, ik zie wel wat er op mijn pad komt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.