Juli wrap up & Augustus TBR

Categorieën TBR,Wrap up

Heb ik het nou goed en heb ik deze rubriek twee maanden overgeslagen? Blijkbaar? Wat er sinds de laatste wrap up en TBR post van eind april is gebeurd is ondertussen wel bekend: een stel drukke maanden om het jaar te overleven, vervolgens een welverdiende vakantie en de overige drie weken van juli thuis vakantie houden zoals een vakantie hoort te zijn: lezen, series kijken en leuke dingen doen. In augustus begint mijn vakantieseizoen opnieuw, ik ben namelijk nog bijna drie weken weg. Momenteel als je deze blogpost leest zit ik ergens in niemandsland in Frankrijk en half augustus ga ik nog voor 12 dagen naar Spanje om net voordat het studiejaar weer begint nog even uit te waaien bij het strand.

Ook al heb ik deze rubriek twee maanden overgeslagen, ik ga toch alleen de boeken bespreken die ik deze maand heb gelezen. Zo las ik als eerste The Queen of the Tearling, een Fantasy verhaal dat ik aan de ene kant erg vermakelijk vond om te lezen, maar waar ik aan de andere kant ook weer niet het gevoel had dat ik een enorm pareltje aan het lezen was. Het was.. gewoon leuk, maar niet bijzonder leuk. Als tweede boek in juli las ik If Not, Winterde fragmenten van Sappho vertaald door Anne Carson. Dit boek was zo geweldig en prachtig en iets wat ik zeker nog verschillende keren wil gaan herlezen. Het is puur. Het is mooi. Het is betoverend.

Vervolgens als ik The Rose and the Dagger van Renee Ahdieh, het vervolg en laatste deel van The Wrath and the Dawn. Ik moet bekennen dat ik het eerste deel leuker vond en ik in het begin niet helemaal in het verhaal kwam, maar uiteindelijk werd ik weer helemaal meegesleept en was het geweldig. Tot slot las ik een boek dat ik het hele jaar al graag wilde herlezen: The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. Je zou dit kunnen zien als drie boeken of als één boek. En eigenlijk boeit het me ook niet zoveel hoeveel boeken er op de teller staan. Ik las het verhaal in één boek en niet in drie losse boeken, dus ik kies maar voor 1. En ik kan nog wel heel veel zeggen over dit boek, maar eigenlijk spreekt het voor zich. Eens in de zoveel jaren moet je dit boek gewoon herlezen, want het is altijd weer een nieuw groots avontuur. Vier boeken in juli? Ik vind het een prima aantal!

In augustus wil ik lekker verder gaan met mijn leesplezier. Zo ben ik al begonnen in Harry Potter und der Stein der Weisen en ben ik bezig met de tragedie Helena van Euripides. Verder wil ik dat augustus ook de maand wordt dat ik eindelijk Macbeth ga lezen van Shakespeare en verder ga met Hobbitus Ille van J.R.R. Tolkien. Verder ben ik ook erg nieuwsgierig naar het Gilgamesh epos en naar Het verloren labyrint van Kate Mosse. En had ik al gezegd dat ik misschien verder wilde met het vervolg van The Queen of the Tearling? Augustus wordt een leesmaand.


Update 3×5 challenge:

Historische romans (6): The Sunne in Splendour, Kate Howard: Bloedlijn, Ik, Claudius, Er is in Rome iets gebeurd, The Boleyn King, Master and God

Fantasy (4): A Gathering of Shadows, The Wolf in the Attic, A Court of Mist and Fury, The Queen of the Tearling *

Klassiekers (3): De Wolken, Het Symposium, If Not, Winter

*= ik ben streng en tel alleen momenteel alleen nog niet-YA Fantasy mee. Want van YA Fantasy weet ik dat ik sowieso meer dan 5 boeken ga lezen dit jaar. Echter is de grens tussen YA Fantasy en niet-YA Fantasy wat schimmig, dus in feite doe ik maar wat (het is ten slotte mijn challenge).


Welke boeken hebben jullie in juli gelezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.