Een update over de foto’s op mijn blog

Categorieën Site

De laatste keer dat ik het bewust over het gebruik van foto’s op mijn blog had is alweer een paar maanden geleden. In 2016 ben ik dan ook steeds meer bezig en bezig gegaan met het maken van eigen foto’s en kijken wat werkt en wat niet. Nog steeds zijn foto’s vaak een beetje vulling zodat mijn blogpost er wat minder intimiderend uit ziet en neem ik nog steeds te weinig tijd om echt goede en mooie foto’s te maken. Maar je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst. Pas las ik een artikel van Lilian over het maken van stockfoto’s en dat gaf me een beetje een schop onder m’n kont: hup foto’s maken jij! Het resultaat van die sessie zie je hieronder:

gilgamesh

Uiteindelijk heb ik niet de 100 foto’s gemaakt die ik eigenlijk had willen maken (de batterij van mijn camera begaf het halverwege), toch heb ik weer wat ideetjes opgedaan om wat afwisseling aan te brengen in mijn gebruikelijke foto’s. Mijn favoriete achtergrond is namelijk mijn landkaart en het is erg moeilijk om en een boek en wat random spulletjes omhoog te houden en ook nog eens een foto te maken. Maar vandaag ging ik eens aan de slag op mijn uhm erg nette bed en eigenlijk vind ik ter afwisseling dit soort foto’s ook wel eens leuk! Ik ga niet al mijn creaties nu al tonen, want dat neemt het verrassingseffect nogal weg, maar ik laat hieronder nog een paar van mijn eerdere foto’s zien. Ik heb twee verschillende doelen met mijn foto’s. Ik wil dat mijn foto’s of duidelijk passen bij het thema van mijn blogpost of dat ze duidelijk mijn interesses weergeven en de dingen die bij mij passen. Zo zie je bijvoorbeeld op de foto hieronder een beeldje van de Venus van Milo. Ik ben helemaal wel van beelden uit de Griekse en Romeinse Oudheid en heb in toeristenwinkeltjes ook al veel kleine versies weten te scoren.

loebvenus
Maar ook de landkaart is een onderdeel van mijn foto’s dat duidelijk bij mijn interesses past. De landkaart beeldt mijn liefde voor reizen uit, mijn wanderlust, mijn drang om alles te zien wat er op de wereld te zien valt, om alles te weten wat er te weten valt. Het is niet alleen een originele achtergrond, het beeldt ook mij uit.

AtotOvidius

IfNotWinter

stempel2Heb jij ook een ‘idee’ achter de foto’s die je voor je blog maakt?

4 gedachten op & ldquo;Een update over de foto’s op mijn blog

  1. Superleuk om te lezen! Ik heb na jouw artikel over het maken van eigen foto’s (die van een paar maanden geleden) ook besloten dat ik steeds meer eigen foto’s wil gebruiken. Tot nu toe lukt dat best aardig, maar als ik het druk heb (lees: artikel al geschreven, maar geen tijd om er een foto bij te maken) dan gebruik ik nog wel eens een stockfoto. Ach, met kleine stappen vooruit!

  2. Ik plaats vooral recensies op mijn blog en die foto’s zijn eigenlijk allemaal hetzelfde: ik leg het boek op mijn eettafel en maak een foto. Niets geen spulletjes of leuke achtergronden zoals ik bij veel anderen zie. Ik vind het wel heel leuk hoor, maar ik heb geen zin om veel tijd aan de foto’s te besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.