boekhandelvenetie3
Op 9 juni in het jaar 68 na Christus overleed keizer Nero, in 1660 trouwde Lodewijk XIV op 9 juni en op 9 juni 1963 werd Johnny Depp geboren. Maar op 9 juni 1995, toen kwam Sanne op de wereld.

Ik ben Sanne, de eigenares van deze boekenblog. Mijn leeftijd telt 21 lentes en ik ben bijna afgestudeerd voor Econometrie en Operationele Research en bijna tweedejaars studente Griekse en Latijnse taal en cultuur aan de VU in Amsterdam.

Ik ben dol op boeken, reizen en geschiedenis: dankzij mijn passie voor boeken zijn mijn liefde voor geschiedenis en voor reizen op gang gekomen. Toen ik eenmaal de historische (jeugd)romans in de bieb had ontdekt, was ik hier niet meer weg te slaan. Al helemaal niet meer toen ik De brief voor de koning van Tonke Dragt had gelezen. Mijn interesse voor geschiedenis concentreerde zich eerst compleet op de Middeleeuwen, maar tegenwoordig staan de Klassieke Oudheid en het Tudortijdperk in Engeland ook hoog op mijn favoriete tijdperkenlijstje. Op vakantie kan ik het niet laten om alle kastelen, oude dorpjes en paleizen uit de buurt te bekijken. Ik ben een echte cultuursnuiver (die ook van het zonnetje houdt).

Je had misschien al wel geraden dat ik vooral dol ben op historische romans, maar ik lees ook graag fantasyboeken, young adult en af en toe een thriller of een roman. Af en toe iets anders lezen dan wat je normaal leest, is heel verfrissend.

Blogposts over mij:
Het bloggersboekje

8 gedachten op & ldquo;Sanne

 1. Klinkt leuk Sanne! Weet je al wat je wil gaan studeren? Geschiedenis, literatuurwetenschap, Nederlandse taal en cultuur? Leuk dat je je passie voor boeken op zo’n leuke manier vormgeeft! Wat leuk gevonden die jaartallen. Ik heb het zelf ook direct even opgezocht: 23 februari 1455 drukt Gutenberg (ook wel de persoon die als uitvinder van de drukpers wordt aangewezen) zijn eerste boekje: een bijbel. 23 februari 1672 (het rampjaar!) brandt Joan Blau’s ‘uitgeverij’ af waar hij zijn wereldberoemde kaarten fabriceerde. En 23 februari 1917 begint de Februarirevolutie in Rusland. En tot slot: 23 februari 1991 wordt je collega boekblogger geboren (ik dus!).

  Veel succes met bloggen! Groetjes, Bibi

  1. Wat leuk dat jij de jaartallen ook hebt opgezocht! En ik ga ook zeker een blik werpen op je website ;). Alleen de pagina over mezelf loopt nog wel een beetje achter ben ik bang. Ik ben namelijk in september begonnen aan de VU met Econometrie en Operationele Research. Ik ben geinteresseerd in onmogelijk veel onderwerpen en heb ervoor gekozen van de Wiskunde mijn (voorlopige) toekomst te maken voor een beroep.

 2. Klinkt heel erg leuk Sanne!
  Ik vind je blog echt geweldig, zelf ben ik ook een grote boekenfan en vind is reizen ook mijn passie. Ik ga je blog zeker aanraden aan mijn vrienden aangezien zij ook wel van een goed boek houden 🙂
  Liefs, Emma

  1. He Margo!
   Mijn blog is gemaakt met wordpress. Op wordpress.com kan je een eigen blog maken, maar ik heb mijn wordpress blog bij versio gehost, dat is betaald maar ik heb zo wel een eigen domein en geen .wordpress.com 🙂

 3. Wat leuk om te lezen dat je op de VU zit! Daar zit ik namelijk zelf ook haha. 🙂 Ik studeer Communicatie- en Informatiewetenschappen daar. Jouw studie lijkt me echt ontzettend moeilijk haha, maar wel toevallig dat we naar dezelfde uni gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.